Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Marcus og Martinus:

Håver inn millioner på puter, lipgloss og klær

Popstjernetvillingene Marcus og Martinus selger merchandiseeffekter i millionklasse.

MILLIONÆRER: Popduoen Marcus og Martinus håver inn millioner som 16-åringer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MILLIONÆRER: Popduoen Marcus og Martinus håver inn millioner som 16-åringer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet møtte den populære popduoen bestående av tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (16) på Norway Cup forrige uke, var det for det meste fotballen som sto i fokus.

De to spilte nemlig sin første kamp med sitt eget lag hjemmefra. Men på spørsmål om de hadde valgt fotballen foran musikken den dagen de ikke har tid til gjøre begge deler, var begge fast bestemt på at musikken er førstevalget.

Og akkurat dét kan man lett forstå, skal man tro de nye tallene Dagens Næringsliv har fått tak i.

Tjener millioner

Ifølge avisa skal tvillingene ha tjent svimlende 29,5 millioner kroner i 2017 bare på merchandiseeffekter, som er alt fra klær, hjerteputer med M&M-logo og -bilder, til lipgloss.

Sammenliknet med året før er dette en økning på nesten ti millioner kroner, ifølge DN.

I en uttalelse til avisa skriver popduoens manager Marte Schei i en e-post at merchandise er en viktig del av det totale Marcus og Martinus-universet, og merkevaren Marcus og Martinus.

POPULÆRE: Marcus og Martinus er svært populære, spesielt hos de yngre jentene. Her opptrer de under Oslo Sommertid i fjor. Foto: Kristin Svorte
POPULÆRE: Marcus og Martinus er svært populære, spesielt hos de yngre jentene. Her opptrer de under Oslo Sommertid i fjor. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Foreløpig er det faren Kjell-Erik Gunnarsen (47) som står som styreleder og eier av selskapene til de to guttene. Han er også den som tar hånd om den økonomiske delen fram til tvillingene er myndige.

Merchandiseeffekter er imidlertid ikke den eneste inntektskilden til guttene.

Ifølge DN skal omsetningen på konsert- og artistvirksomheten i 2017 vært på 32,7 millioner kroner.

Ifølge tall som avisa sitter på skal popduoen totalt ha tjent inn hele 62,3 millioner kroner med deres to selskaper M&M Artister og MM Concerts i 2017 - hele 26,9 millioner mer enn året før.

- Pappa holder oss nede på jorda

Det var seieren i Melodi Grand Prix-junior i 2012 med sangen «To dråper vann» som var startskuddet for Marcus og Martinus sin karriere.

Siden den gang har guttene gitt ut flere hits som «Elektrisk», «Plystre på deg» og «Ei som deg». De siste åra har guttene også gitt ut sanger på engelsk, der sanger som «Girls» og «Like it Like it» klatret raskt opp på hitlistene.

MGP-JUNIOR: 10 år gamle Marcus og Martinus fremfører låta «To dråper vann» under generalprøven før finalen i Melodi Grand Prix-junior i Oslo Spektrum i 2012.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MGP-JUNIOR: 10 år gamle Marcus og Martinus fremfører låta «To dråper vann» under generalprøven før finalen i Melodi Grand Prix-junior i Oslo Spektrum i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Dette har ført til at de unge popstjernene har en fanskare ulikt noen andre norske artister tidligere. I 2016 ble tvillingene kåret til Norges største kjendiser av Se og Hør og Dagbladet, og toppet lista foran navn som Erna Solberg, Magnus Karlsen og Skam-William.

Men det er ikke bare nordmenn som har forelsket seg i duoen fra Trofors.

Fanskaren strekker seg nemlig over hele Europa, hvor blant annet en konsert i Malmö i Sverige ble avlyst på grunn av sikkerhetsmessige grunner.

I et tidligere intervju med Dagbladet fortalte 16-åringene at de mottar fanbrev fra hele verden. Men selv om de så vidt kan gå ut døra uten å bli invadert av beundrere, prøver Marcus og Martinus å leve et normalt liv.

Ifølge popstjernene er det takket være faren, Kjell Erik Gunnarsen, at de klarer å holde beina på jorda.

- Pappa forteller oss hele tiden at vi skal ha føttene på jorda. Vi prøver hele tiden å være oss selv, og er også fast bestemt på å holde beina på jorda selv, fortalte tvillingene.