«Farmen»-festen:

Havner i retten

Tar rettslige skritt etter den mye omtalte festen med fjorårets «Farmen»-deltakere.

FEBRUAR 2021: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år skapte fjorårets «Farmen»-deltakere blest ved å arrangere en fest hvor deltakerne var tett i tett. Politiet konkluderte med at festen brøt coronareglene, og utstedte derfor et forelegg til både idrettslaget som leide ut lokalet, samt initiativtaker Nils Kvalvik.

Førstnevnte godtok forelegget, mens Kvalvik nektet å betale. Saken havner nå i retten, og er berammet i Indre og Østre Finnmark tingrett 1. februar.

VG omtalte saken først.

Det er vanlig juridisk praksis at saken tas til hovedforhandling når en part ikke godtar forelegg. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse på Kvalvik.

- Det er bare sånn det er. Jeg synes det er greit at det kommer opp, så får vi avgjort det spørsmålet en gang for alle. Jeg mener at vi ikke har gjort noe feil, så det får retten avgjøre. Det er ikke noen stor rettssak, så jeg gidder ikke engang å bruke advokat på det, sier han til Dagbladet.

Kvalvik er klar på at han mener politiet har kastet bort ressurser på saken, og at han mener de ønsker å statuere et eksempel.

- Vi har vært såpass klare på hvilke tiltak vi har gjennomført i forkant. Hvorfor har de hengt seg opp i denne saken? Det er masse spørsmål som jeg gleder meg til å få opp i retten, sier han.

RABALDER: Denne festen fikk det til å gå varmt hos flere under strenge coronatiltak i vinter. Foto: Privat
RABALDER: Denne festen fikk det til å gå varmt hos flere under strenge coronatiltak i vinter. Foto: Privat Vis mer

Til Dagbladet sa Kvalvik følgende i juni:

- Sagaen er ennå ikke skrevet ferdig. Når politiet bruker over to måneder på å finne ut at de skal gi oss bot, hvor lang tid tror du de bruker på å finne ut at de skal trekke oss for retten? Jeg har gitt beskjed om at jeg ikke vedtar forelegget, med samme begrunnelse jeg hele tida har oppgitt, sa han da.

Begrunnelsen hans går ut på at alle deltakerne testet seg før de kom til Finnmark, og at de var i karantene før de reiste, før de tok en test etter at de hadde ankommet.

- I tillegg har de hatt et helt hotell for seg selv, med hvert sitt rom. Vi har ikke vært sammen med andre folk, og har vært på fjellet hele tida, uttalte han til Dagbladet i april, samtidig som han understreket at begge coronatestene var negative for samtlige.

Kvalvik var i sommer innstilt på at saken ville havne i retten.

- Jeg tror påtalemyndigheten gjør dette for å statuere et eksempel. Så de kommer nok til å kjøre knallhardt på, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer