Hederspris til Karen-Marie Ellefsen

- Det er så mange andre som fortjener denne mer enn meg, sier en rørt Ellefsen.

RØRT:  Det var en beveget Karen-Marie Ellefsen som mottok hedersprisen under årets Gullruten-utdeling i Bergen. Foto: Scanpix
RØRT: Det var en beveget Karen-Marie Ellefsen som mottok hedersprisen under årets Gullruten-utdeling i Bergen. Foto: ScanpixVis mer

BERGEN (Dagbladet): Helt til slutt under årets Gullruten, som ble delt ut i Greighallen i Bergen, var det tid for hederspris.

Den gikk til NRKs sportsanker gjennom mange år, Karen-Marie Ellefsen.

- Applausen var så stor. Jeg ble nesten aller mest glad av den. Det er så mange andre som fortjener denne mer enn meg, sier en ydmyk Ellefsen til Dagbladet.

I japansk design NRK-ankeret glitret i en svart, fotsid kjole laget av en japansk designer.

Den erfarne journalisten var overrasket av utmerkelsen, men har likevel ingen planer om å si opp jobben i statskanalen.

- Jeg er veldig ydmyk, det er veldig stort å få en slik pris, men jeg har ingen planer om å lagge inn årene av den grunn. Hvis de har gitt meg denne prisen for lang og tro tjeneste, så har jeg ikke tenkt til å gi meg ennå, sier Ellefsen.

Flere priser til NRK NRK dro også i land prisene for årets mannlige og kvinnelige programleder. Utmerkelsene gikk til henholdvis Jon Almaas i «Nytt på nytt» og Haddy N'jie for sin innstats i «TV-aksjonen».

NRK-DUO: Haddy N'jie og Jon Almaas fikk pris for årets kvinnelige og mannlige programleder. Foto: Audun Braastad / Stella Pictures
NRK-DUO: Haddy N'jie og Jon Almaas fikk pris for årets kvinnelige og mannlige programleder. Foto: Audun Braastad / Stella Pictures Vis mer

- Det er ekstra morsomt å få prisen for «TV-aksjonen», som jeg brenner så sterkt for. Det er et program med et budskap jeg syns er viktig å formidle, sier N'jie til Dagbladet.

For anledningen var NRK-programlederen kledd i en blå kjole fra designeren Cecilie Melli, mens hennes kollega Almaas hadde en mørk dress med hvit skjorte under.