Prins Harry og Meghan Markle:

Hedrer Diana med Meghans forlovelsesring

Prins Harry viste fram sin utkårede etter nyheten om forlovelse.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært en hektisk dag for det britiske kongehuset. Mandag kunngjorde Kensington Palace at prins Harry (33) og Meghan Markle (36) skal gifte seg, og i ettermiddag viste det nyforlovede paret seg for første gang.

Et enormt pressekorps hadde dukket opp for å få med seg begivenheten, og flere medier sendte direkte utenfor Kensington. Det ble jubelstemning da paret dukket opp. Han i blå dress, og hun i hvit kåpe. Duoen var tydelig forelska, og glade for å endelig kunne slippe katta løs fra sekken.

NYFORLOVEDE: Prins Harry og Meghan Markle så svært forelskede ut da de møtte pressen mandag. Foto: NTB scanpix
NYFORLOVEDE: Prins Harry og Meghan Markle så svært forelskede ut da de møtte pressen mandag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lykkelige

På spørsmål om frieriet var romantisk, kunne prinsen bekrefte påstanden.

- Selvfølgelig var det det, fortalte han.

Meghan Markle fortalte at hun var veldig glad, og viste stolt fram ringen. Ifølge ITVs kongehusekspert, Chris Ship, er ringen laget av tre forskjellige steiner. En fra Botswana, der paret nylig var på ferie, og to fra Dianas personlige smykkesamling.

BLING: Prins Harry hedrer sin avdøde mor med forlovelsesringen. Den består av tre steiner - en fra Botswana og to fra Dianas personlige smykkesamling. Foto: NTB scanpix
BLING: Prins Harry hedrer sin avdøde mor med forlovelsesringen. Den består av tre steiner - en fra Botswana og to fra Dianas personlige smykkesamling. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det betyr at det var sannhet i ryktene om at prinsen skulle hedre sin avdøde mor med steinene i forlovelsesringen.

Harry og hans utkårede skal bo der pressekonferansen ble avholdt. I pressemeldingen tidligere i dag sto det at det kommende ekteparet skal bo i Nottingham Cottage, som er en del av palasset.

GIFTER SEG: Til våren blir prinsen og skuespilleren rette ektefolk. Foto: NTB scanpix
GIFTER SEG: Til våren blir prinsen og skuespilleren rette ektefolk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nyheten om at prins Harry skal gifte seg med sin amerikanske skuespillerkjæreste ble kunngjort av det britiske kongehuset klokka 11 i formiddag.

«Hans Kongelige Høyhet prins Henry av Wales og Ms. Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg», het det i en meldingen fra kongehusets residens, Kensington Palace.

STINN BRAKKE: Et svært pressekorps hadde møtt opp for å få med seg det nyforlovede paret. Foto: NTB scanpix
STINN BRAKKE: Et svært pressekorps hadde møtt opp for å få med seg det nyforlovede paret. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det kommende giftermålet, som vil finne sted i London til våren, er godkjent av både dronning Elizabeth (91), øvrige familiemedlemmer og Markles foreldre. I meldingen fra Kensington står det at paret gleder seg over å kunngjøre forlovelsen.

Flere spekulasjoner

I britisk presse ble det denne uka spekulert om forlovelsen ville skje på torsdag, men mandag valgte altså det britiske kongehuset å annonsere gladnyheten.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har lenge spådd at en forlovelse var i vente, og hadde følgende å si om nyheten fra det britiske kongehuset:

- Så kom meldingen vi har ventet på de siste dagene. Prins Harry og Meghan Markle har forlovet seg. Jeg gratulerer de to unge av hele mitt hjerte - og gleder meg til bryllupet i London til våren, sa han til Dagbladet.

Hoffreporter i Se og Hør, Caroline Vagle, fortalte at prins Harry selv hintet om en mulig forlovelse under et arrangement tidligere i høst.

- Det at Meghan har takket nei til flere sesonger som skuespiller i «The Suits», har også vært en faktor som har vært med å overbevise om at hun var i ferd med å forbedrede seg til sitt livs rolle - nemlig «prinsesserollen». Nå er hun i gang med å tilpasse seg sitt kongelige liv. Hun har flyttet til London, og bryllupsplanene er nok allerede godt i gang, sa Vagle, som gleder seg stort til den kongelige begivenheten.

- Kongelige bryllup er alltid gøy, og dette blir et av de siste på mange år. Så nå er det bare å glede seg til våren, la hun til.

Da det britiske hoffet valgte å bekrefte at Harry hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren i november i fjor, var hensikten å få slutt på massiv ryktespredning i media - og gjøre offentligheten oppmerksom på at Markle ble utsatt for grov hets og trakassering, blant annet for sitt afroamerikanske opphav.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer