«En kveld hos Kloppen»:

Hege Schøyen: - Jeg løy og sa at jeg var bifil

Ville skåne venninnen sin.

KONFLIKTSKY: I søndagens «En kveld hos Kloppen» er Hege Schøyen en av gjestene. Hun forteller blant annet en morsom historie som beviser at hun går langt for å gjøre alle til lags. Foto: TV 2
KONFLIKTSKY: I søndagens «En kveld hos Kloppen» er Hege Schøyen en av gjestene. Hun forteller blant annet en morsom historie som beviser at hun går langt for å gjøre alle til lags. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hege Schøyen (60) er en av landets mest profilerte komikere, og er vant til å få publikum til å le - ofte på andres bekostning.

Men når 60-åringen søndag gjester «En kveld hos Kloppen» på TV 2, forteller hun at hun egentlig er veldig konfliktsky.

Det verste hun vet er å gjøre andre lei seg, og går gjerne et ekstra steg for å sørge for at alle rundt henne har det bra.

I programmet forteller hun om en hendelse langt tilbake da hun og ei venninne var på en nattklubb, og hun endte opp med å fortelle en hvit løgn til noen fremmede for å skåne venninnen sin.

- Jeg løy og sa at jeg var bifil, fordi jeg ville ikke at venninnen min skulle føle seg alene, sier hun lattermildt.

GOD STEMNING RUNDT BORDET. Anne Grosvold, som også var middagsgjest, og vertinne Solveig Kloppen fikk seg en god latter av Schøyens historie. Foto: TV 2
GOD STEMNING RUNDT BORDET. Anne Grosvold, som også var middagsgjest, og vertinne Solveig Kloppen fikk seg en god latter av Schøyens historie. Foto: TV 2 Vis mer

Vertinne Solveig Kloppen (46) spør undrende hva slags utested dette var, og Schøyen bekreftet at det var en homoklubb som de ofte dro til.

- Det var kult å dra dit, og vi slappet godt av der. Jeg kjente ikke henne (venninnen, jour.anm.) så veldig godt. Vi traff noen som spurte oss om vi var homofile. Jeg var på vei til å si nei, men så kom hun meg i forkjøpet og sa at hun var bifil. Da sa jeg: «Det er jeg også», for at hun ikke skulle bli lei seg.

- Jeg jobbet som en helt i tilfelle det skulle være vanskelig for henne, men det var jo ikke det. Det ble bare litt vanskelig for meg, sier hun lattermildt.

Hege Schøyen har siden 1991 vært gift med jazzbassist Arild Andersen (72). De har barna Jakob og Line sammen.

Pinlig historie

Dette er langt ifra første gang det kommer frem artige, eller pinlige, historier rundt Solveig Kloppens spisestuebord.

Da den anerkjente sangeren Tone Damli (29) var blant gjestene i 2016, fortalte hun om det hun omtalte som «det flaueste hun har opplevd».

- Jeg var i Miami med manageren min, men jeg bodde på hotellrom alene. En dag hadde vi en veldig hyggelig og fuktig lunsj, og klokken syv var jeg helt ferdig og gikk og la meg, sa sangeren.

Klipp fra TV2-programmet "En kveld hos Kloppen" der Tone Damli Aaberge forteller om en nakenflause i Miami. Vis mer

Historien som i starten virket svært uskyldig, fikk imidlertid en helt annen vending.

- Da klokken var elleve på kvelden, våknet jeg klissnaken i gangen på hotellet. Jeg hadde låst meg ute i 16. etasje på Mondrian Hotel i Miami, sa hun.

Hun prøvde desperat å få hjelp ved å banke på dørene til rommene i nærheten, men til slutt var hun nødt til å ta heisen ned til resepsjonen for hjelp.

- Jeg gikk til heisen, tok den ned 16 etasjer og måtte stikke hodet ut av heisen for å rope ut at jeg hadde låst meg ute. Selvfølgelig var det mange folk i resepsjonen. Til slutt kom tre vektere og hjalp meg, og jeg måtte vise legitimasjon for å bevise at det var mitt rom, og ikke bare er en gal dame som skulle inn på rommet, sa Tone den gang.

- Det luker jo

Kloppen fikk også TV 2-kollega Einar Tørnquist (35) til å fortelle litt av hvert da han var gjest i hjemmet hennes for to år siden.

Solveig Kloppen spurte ham om hvilke uvaner han måtte legge fra seg da han flyttet sammen med kjæresten Linn Bjørnsen. TV-profilen bodde alene i fem år før han ble samboer.

- Huff... Å bæsje med døra åpen er vel den verste, kanskje, sa komikeren i episoden.

SATT UT: Einar Tørnquist blir svært overrasket av Solveig Kloppens toalettvaner. Video: TV 2 Vis mer

Solveig Kloppen sa seg imidlertid uenig i at det er nødvendig å lukke døren selv om man er flere i huset.

- Ja, er ikke det lov? For jeg mener at det er lov, sa hun.

- Når det er folk hjemme hos deg? Unger og.. Kjartan og...? Nei! Men ærligtalt, det lukter jo! Folk kan gå rundt med kaffekoppen og ane fred og ingen fare, og så går de forbi eimen av Kloppen, svarte Tørnquist.

«En kveld med Kloppen» sendes på TV 2 søndag klokken 21.45.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer