Carrie Fisher:

«Hele» Hollywood møtte opp for å ta farvel med Carrie Fisher

«Star Wars»-stjerna ble hedret i minneseremoni. 

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 27. desember gikk «Star Wars»-stjerna Carrie Fisher (60) bort. Nyheten kom bare dager etter at filmstjerna hadde fått et alvorlig hjerteinfarkt på et fly, som sørget for at hun ble tatt av flyet og fraktet til sykehus.

Der døde hun siden av det som angivelig skal ha vært et nytt infarkt. Medskuespillere og familie var i sorg etter hendelsen.

Bedre ble det ikke av at hennes egen mor, Debbie Reynolds, døde bare dager etter datteren.

Fisher spilte prinsesse Leia i flere av de ikoniske «Star Wars»-filmene, og huskes fortsatt godt for det. Hun var dessuten også forfatter og aktivist for forståelse av psykiske lidelser og rusmisbruk.

Stjernene i sorg

Under en privat minneseremoni for 60-åringen torsdag ettermiddag amerikansk tid, hadde flere av Hollywoods største navn møtt opp for å ta farvel.

People skriver at stjerner som Meryl Streep, Gwyneth Paltrow, Taylor Lautner og Meg Ryan blant andre var til stede for å sørge over tapet av sin nære skuespillerkollega.

DØD: Hollywood-stjerna Carrie Fisher døde i romjula. Torsdag ettermiddag amerikansk tid ble det avholdt en minneseremoni for stjerna. Foto: NTB scanpix
DØD: Hollywood-stjerna Carrie Fisher døde i romjula. Torsdag ettermiddag amerikansk tid ble det avholdt en minneseremoni for stjerna. Foto: NTB scanpix Vis mer

Familiemedlemmer hadde også møtt opp, som skuespillerdatteren Billie Lourd (24). Hun er for tida aktuell i skrekkhumorserien «Scream Queens». Fishers far, hennes ekskjæreste og hennes bror hadde også møtt opp for å ta farvel.

Totalt skal det ha vært 125 gjester til stede. Seremonien ble holdt i Fishers hjem i Beverly Hills. Meryl Streep og Fishers datter sang blant annet en av den avdøde skuespillerens favorittlåter, «Happy Days Are Here Again».

Ifølge det amerikanske magasinet skal enkelte av gjestene også ha delt hjerteskjærende tekster om sin avdøde venn og kollega.

Fishers bror, Todd Fisher, som også er Reynolds sønn, har uttrykket at han er i sorg etter tapet av den nære familien.

Nå vil han gjerne slå to fluer i en smekk. Overfor E! News forklarer han at han aller helst vil ha en felles begravelse for de to superstjernene i familien.

- Det er min preferanse. Det er selvsagt ikke klart enda, men jeg synes det høres ut som en fin idé i lys av den flotte historien dem i mellom, forklarer han.

DØDSFALL: Kun dagen etter at datteren Carrie Fisher døde, mistet også moren Debbie Reynolds livet etter et slag. Reynolds var kjent fra filmroller i komedier og musikaler som Singin in the rain. Video: NTB Scanpix Vis mer

People skriver imidlertid at Reynolds blir gravlagt på fredag amerikansk tid, trolig i ettermiddag norsk tid. Hun skal gravlegges med noe av datterens aske.

Takker for støtten

Hollywood-skuespiller Billie Lourd (24) har fått en tøff start på året, etter å ha mistet både moren og bestemoren.

Igjen sitter barnebarnet, knust av sorg.

I et innlegg på Instagram, publisert tirsdag, setter Lourd for første gang ord på familietragedien:

- Støttene og bønnene jeg har mottatt den siste uka har gitt meg styrke i en tid der jeg ikke trodde det var mulig. Jeg klarer ikke finne ord for å uttrykke hvor mye jeg kommer til å savne min Abadama og min eneste Momby. Kjærligheten og støtten betyr alt for meg, skriver 24-åringen, til et bilde med Fisher og Reynolds fra barndommen.

Lourd er Carrie Fishers eneste datter. Hennes far er den kjente talentspedieren og manageren Bryan Lourd (56), som var kjæreste med Fisher fra 1991 til 1994.

Det var Billie Lourd selv som bekreftet at hennes mor hadde gått bort, via familiens talsperson:

- Det er med dyp sorg Billie Lourd kan bekrefte at hennes høyt elskede mor Carrie Fisher er gått bort klokka 08.55 i dag tidlig, heter det i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer