SIKTET FOR VOLDTEKT: Det polske death metal-bandet Decapitated er siktet for å ha voldtatt en kvinne på turnébussen sin under et opphold i USA i sommer. Alle de fire medlemmene benekter påstandene. Her er vokalist Rafal Piotrowski. Foto: NTB Scanpix
SIKTET FOR VOLDTEKT: Det polske death metal-bandet Decapitated er siktet for å ha voldtatt en kvinne på turnébussen sin under et opphold i USA i sommer. Alle de fire medlemmene benekter påstandene. Her er vokalist Rafal Piotrowski. Foto: NTB ScanpixVis mer

Decapitated siktet for voldtekt

Hele metalbandet er siktet for voldtekt

Det polske bandet Decapitated benekter påstandene.

(Dagbladet): Det polske bandet Decapitated ble dannet på midten av 1990-tallet i Krosno, og er kjente for sin aggressive death metal-musikk. Bandet består for tida av fire medlemmer, men har tidligere hatt flere andre artister involvert i prosjektet.

Musikerne Michael Lysejko, Waclaw Kieltyka, Rafal Piotrowski og Hubert Wiecek utgjør det resterende bandet, som i sommer har spilt rundt om i USA. Nå er alle de fire artistene siktet for en voldtekt som skal ha skjedd mens de spilte i Spokane, Washington i august.

Nekter

Det er den britiske avisa The Independent som først omtaler saken. Hele bandet ble arrestert den 9. september i Los Angeles, som følge av at en kvinnelig fan anmeldte dem for kidnapping og voldtekt.

SIKTET: Decapitated-medlem Hubert Wiecek er siktet for grov voldtekt. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
SIKTET: Decapitated-medlem Hubert Wiecek er siktet for grov voldtekt. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Ifølge kvinnen skal hendelsen angivelig ha funnet sted på bandets turnébuss. I rettsdokumenter forteller den fornærmede at hun og en venninne ble invitert om bord på bussen av bandet selv, hvor de trodde at intensjonen var å ta en drink sammen etter konserten.

Der skal den fornærmede ha blitt befølt av trommeslager Lysejko. Videre skal vokalisten Piotrowski ha blitt med henne på do, der han begynte å kle av henne. Hun skal ha forsøkt å dytte ham vekk, men hevder at han tok tak i henne og snudde henne mot vasken.

Deretter skal alle fire medlemmene av Decapitated ha forgrepet seg på og voldtatt henne på tur.

Piotrowski og Kieltika er nå siktet for voldtekt, mens de to resterende medlemmene er siktet for grov voldtekt. Bandets advokat forteller at de siktede musikerne stiller seg uforstående til anklagene som har kommet deres vei.

- Decapitated skal slå ned på anklagene som har kommet mot dem, og vi er sikre på at den andre siden av historien nå vil bli hørt, sier advokat Steve Graham til Spokane-Review.

De hevder også at de har vitner som kan bevise at kvinnene gikk på og av bussen av egen vilje. På sin offisielle Facebook-side, som er likt av 676 000 mennesker, har bandet kommet med en uttalelse. Den ga de ut like etter at arrestasjonen ble kjent.

- Vi er ikke perfekte mennesker, men vi er ikke kidnappere, voldtektsmenn eller kriminelle. Vi stiller oss uforstående til anklagene, skriver de blant annet

STILLER SEG UFORSTÅENDE: Medlemmene i Decapitated hevder de ikke har gjort det de er siktet for. Her er medlem Waclaw Kieltyka. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
STILLER SEG UFORSTÅENDE: Medlemmene i Decapitated hevder de ikke har gjort det de er siktet for. Her er medlem Waclaw Kieltyka. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Tragisk historie

Bandet har flere ganger vært i mediene tidligere. I 2007 kolliderte bandets buss med en lastebil i Hviterussland, som førte til at trommeslager Witold Kiełtyka omkom.

Vokalist Adrian Kowanek ble hardt skadd i ulykken, men overlevde. Han havnet imidlertid i et koma som følge av skadene. Han forlot bandet i 2008, fordi han ennå ikke hadde kommet til hektene etter ulykka.

De gjenværende fire gutta er nye, sett bort fra det grunnleggende medlemmet Wacław «Vogg» Kiełtyka.

Decapitated har gitt ut sju album, hvor det siste ble utgitt i sommer. Det havnet på fjerdeplass over de bestselgende albumene i Polen da det ble utgitt, og var på andreplass på Billboards såkalte «Top Heatseekers»-liste.