HELE NORGES BAKER: I går gikk Ida Gran Jensen (25) seirende ut av bakekonkurransen «Hele Norge baker» på TV3. Dagbladet har vært på besøk hjemme hos hennes på Frogner i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HELE NORGES BAKER: I går gikk Ida Gran Jensen (25) seirende ut av bakekonkurransen «Hele Norge baker» på TV3. Dagbladet har vært på besøk hjemme hos hennes på Frogner i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

«Hele Norge baker»-Ida: - Ingen trodde jeg skulle vinne

... Og nå blir det mer bake-tv!

(Dagbladet): - Jeg klarte å lure alle.

Ida Gran-Jansen (25) er konsentrert idet hun står på kjøkkenet og rører i cupcake-deigen på kjøkkenet i den vesle Frogner-leiligheten. Hun smiler. I går ble det kjent at Oslo-jenta vant «Hele Norge baker» - bakeprogrammet som har rullet over TV3-skjermen de siste ukene.

- Jeg har holdt maska så godt at vennene mine har trodd at jeg ikke vant. Ingen har visst noen ting, sier hun til Dagbladet.

- Til helvete Blant de 12 bakeentusiastene som har deltatt, var Ida blant de yngste, med minst kjøkkenerfaring.

- Selvfølgelig var det noen ting som gikk til helvete innimellom. Som i finalen, da jeg skulle lage et kremmerhus. Selv de enkleste ting kan man glemme, når man stresser. Men alt handler om at det skal smake godt, noe både jeg og dommerne har vært enige om, sier Ida.

Da hun for første gang møtte de andre deltakerne, var den første tanken som slo henne: «Herregud, hva gjør jeg her?».

- Jeg følte meg litt som en «underdog» i begynnelsen. De andre deltakerne trodde ikke at jeg skulle nå særlig langt, og iallfall ikke vinne. Det gjør jo selvfølgelig at seieren smaker ekstra godt, smiler Ida.

Økt interesse Før programmet, har hun bare baket på hobbynivå. Etter premieren, har hun fått flere oppdrag, baker om lag fem timer i uka og gjort stor suksess med bloggen «Cake Please».

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg vet ikke helt hvor denne bakeinteressen kommer fra, men helt fra jeg var liten, har jeg syntes at det er gøy.

For tida er hun travel økonomistudent ved Handelshøyskolen BI, men håper at hun i framtida kan leve av det hun synes er gøy: baking. Muligens kan vinnerpremien, som består av et kjøkken fra Miele og utgivelse av kokebok på forlaget Gyldendal, hjelpe henne på vei mot målet.

- Helt forferdelig - Hva har vært den største utfordringa?

- Å lage bryllupskake på fire timer! Det var helt forferdelig. Jeg har gjort det en gang tidligere, men da brukte jeg flere dager. Det skal være en kake til to menneskers viktigste dag, ikke noe man forhaster seg med, sier 25-åringen.

Når hun selv får velge hva som står på menyen, går det mye i cupcakes, makroner og sjokolade. Oppskriftene deler hun flittig på sin egen blogg.

- Jeg har fått så mange tilbakemeldinger, og så mye hyggelig folk sier! Alt fra at jeg er kjempeflink, til at jeg er deres største forbilde. Jeg setter så stor pris på det. Hvis jeg kan inspirere andre til å bake, er jeg mer enn fornøyd. Det er jo akkurat det jeg ønsker.

TV Norge følger trenden Ida synes det er stas å være vinneren av første sesong av Norges første bakeprogram.

- Jeg merker at bake-tv har blitt en trend, men det er vanskelig å si hvorfor. Det har nok noe med at det ser flott ut, og at folk blir imponert over deg når du kommer med noe du selv har bakt, som smaker godt og ser fint ut, sier «Hele Norge baker»-vinneren.

Til høsten kaster også TV-kanalen FEM seg på deig - og baketrenden med «Kakekrigen» og Fridtjof Nilsen fra «Gøy på landet» som programleder. Hver uke skal fem amatørbakere konkurrere om dommernes smak og gunst. Ukas beste baker går videre til finalen.
 
Konseptet er basert på «New Zelands hottest homebake» og skal visstnok ha en kjapp og litt frekk stil. 
 
Rigger til kakekrig - Vi har hatt suksess med internasjonale bakeformater, og nå mener vi at tiden er inne for å rigge til en liten kakekrig i det norske fjernsynskjøkkenet, sier Nina Lorgen Flemmen, programsjef for FEM.
Det nye konseptet søker nå etter deltakere. Mannlige søkere er ønsket.   

- Vi er imponerte over det TV3 har fått til med «Hele Norge baker». Det er økende etterspørsel etter flere fristende, norske TV-programmer, og vi tror vi kan dempe søtsuget med «Kakekrigen» , sier Lorgen Flemmen.

BAKER OFTE: Etter programmet, baker Ida mer enn noen gang. Hver uke tilbringer hun rundt fem timer på kjøkkenet.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BAKER OFTE: Etter programmet, baker Ida mer enn noen gang. Hver uke tilbringer hun rundt fem timer på kjøkkenet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

GLAD I DET SØTE: Når Ida selv får velge hva hun skal bake, går det som regel i cupcakes, makroner eller sjokolade. Her har hun baket blåbærcupcakes med sitron. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLAD I DET SØTE: Når Ida selv får velge hva hun skal bake, går det som regel i cupcakes, makroner eller sjokolade. Her har hun baket blåbærcupcakes med sitron. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer