Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit:

- Hele Norge tørket tårer

Onsdag 25. august er det 20 år siden kronprins Haakon fikk sin Mette-Marit.

GRATULERER: Kronprinsparet feirer 20 år som ektepar. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25. august 2001 - en dato for historiebøkene. Oslos gater var stappfulle av skuelystne i håp om å få et glimt av kronprins Haakon (48) og ikke minst hans nye kone, Mette-Marit (48), som på bryllupsdagen ble kronprinsesse av Norge.

Det eventyrlige bryllupet sto i Oslo domkirke, og mens et folkehav møtte opp utenfor kirka, ble vielsen fulgt av to millioner mennesker.

I dag feirer kronprinsparet 20 år som mann og kone.

- Rørende og sterkt

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, husker den store dagen godt, og forteller at hun aldri glemmer pressekonferansen paret holdt bare få dager før bryllupet.

- Der åpnet Mette-Marit opp om fortida si. Det var utrolig rørende og sterkt, og jeg tror mange kritikere snudde da. Det viktigste var jo tross alt kjærligheten mellom de to, og den var åpenbart sterk, påpeker hun.

Veien fram til det kongelige bryllupet var alt annet enn enkel. Kronprinsens forhold til Mette-Marit fra Kristiansand ble slått stort opp i avisa Fædrelandsvennen på tampen av 1999.

- Vanskelig vei

Kronprinsparet møttes for første gang på en privat fest i kronprinsessas fødeby på midten av 1990-tallet, og i åra etterpå var kronprins Haakon fast gjest under den årlige Quartfestivalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.