«Hele Norge» vokste opp med stemmen hans. Dette er rollene vi aldri glemmer

Disney sørger over tapet av Åsleik Engmark: - Vil bli et savn for hele bransjen.

HØYDEPUNKTENE: Åsleik A. Engmark døde 12. februar, 51 år gammel. Han var en komiker, skuespiller, sanger, regissør og tekstforfatter. Her er høydepunktene fra hans liv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kom den sjokkerende nyheten om at skuespiller Åsleik Engmark er død. Den folkekjære komikeren døde brått søndag. Han ble 51 år gammel.

- Han fikk et illebefinnende da han var på familiebesøk i Brüssel. Ambulansepersonell ble tilkalt, men livet sto ikke til å redde, skriver Feelgood Scene i en pressemelding, ifølge TV 2.

Engmark var kjent som skuespiller, komiker, sanger, regissør og tekstforfatter. Han startet sin karriere på revyscenen på Grefsen videregående skole i Oslo, og gikk senere inn på Det norske teateret.

Nordmenn i alle aldre vil trolig huske ham best som stemmen til noen av de mest elskede filmkaraktererne, i en rekke store animasjonsklassikere de siste tiåra.

Daglig leder i Disney Norge, Inger Warendorph, sier hun er sjokkert over nyheten.

- Dette er bare tragisk. Jeg kjente ham ikke personlig, men han har gjort mange gode roller for Disney i løpet av årene. Det er tragisk at unge mennesker går bort, og dette tapet vil bli et stort savn for bransjen, sier Warendorph til Dagbladet.

- Han vil nok bli spesielt godt husket for sin rolle som Timon i «Løvenes Konge», for ikke å snakke om Woody i «Toy Story»-filmene. Jeg er sikker på at mange også har gode minner fra hans jobb som stemmen til Knerten i «Knerten»-filmene, sier hun videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer