Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Michelle Obama for president»:

«Hele verden» vil ha Michelle Obama som president. Nå knuser Obama-rådgiveren alles håp

- Kommer aldri til å skje.

KOMMER IKKE TIL Å STILLE: Skal vi tro Barack Obamas nærmeste rådgiver, Valerie Jarrett, kan amerikanerne se langt etter Michelle Obama som landets president. Foto: Jim Cole / AP / NTB ScanpixVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som følge av misnøyen blant amerikanere som hadde håpet på en annen president enn Donald Trump, har flere hundre tusen oppfordret USAs avtroppende presidentfrue - Michelle Obama (52) - til å stille som presidentkandidat ved neste valg om fire år.

Med emneknaggen #Michelle2020 har en bølge av tilhengere skylt over sosiale medier den siste tida, der mange nærmest bønnfaller førstedamen om å overta roret.

Selv har Michelle Obama vært forsiktig med å besvare den massive responsen.

Legger lokk på spekulasjonene

I et stort intervju med magasinet Vogue, der 52-åringen oppsummerer sin tid i Det hvite hus, har derimot ektemannens nærmeste rådgiver, Valerie Jarrett, svart på det «alle» lurer på.

HYLLES: Hillary hyller Michelle Obama for å løfte frem kvinners rettigheter under møtet med velgere i North Carolina. Video: CNN Vis mer

For om du hadde begynt å se for deg Michelle Obama som USAs første kvinnelige president, tittelen som glapp foran nesa på Hillary Clinton, blir du skuffa nå.

- Det kommer aldri til å skje. Absolutt ikke, konstaterer rådgiveren.

Fru Obama er en meget populær figur blant demokrater - og USAs befolkning generelt - og var en viktig støttespiller for Hillary Clinton under valgkampen.

Hun talte gjerne imot Trump, og var en av de få som ikke fikk slengbemerkninger i retur. I stedet fikk Obama «rockestjerne»-status av flere politiske kommentatorer.

- En bidragsyter

Valerie Jarrett vet hvorfor.

- Hun er ikke en politiker, og kommer aldri til å bli det. Alle vet at hun ikke har en skjult agenda, og det var ingen som tvilte på hennes hensikter under valgkampen. Hun har vært en ærlig og empatisk bidragsyter, som har en gylden mulighet til å møte folk der de er.

- Det ville ha sett helt annerledes ut om hun satt på toppen i Det hvite hus, sier rådgiveren.

Og hvis det er noen trøst, Obama gir i hvert fall uttrykk for at hun ikke kommer til å forsvinne ut av rampelyset med det første.

- Jeg vil alltid være engasjert i offentlige prosjekter og leve et offentlig liv, sier hun til Vogue.

Torbarnsmora gikk for øvrig forbi både ektemannen og Donald Trump i en fersk Gallup-måling, der amerikanerne fikk spørsmål om hvem de likte best.

BER FOLK STEMME: Den amerikanske presidentfrua Michelle Obama oppfordret alle amerikanere til å stemme i årets presidentvalg. Det gjorde hun på humoristisk vis da hun gjestet talkshowet til Jimmy Kimmel. Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!