STJAL SHOWET: Den livlige bestemora Helen Winkle (88) dukket opp på rød løper i dette antrekket. Hun får nå skryt fra flere hold for sin ekstravagante stil. Foto: AFP PHOTO / Angela Weiss, NTB scanpix
STJAL SHOWET: Den livlige bestemora Helen Winkle (88) dukket opp på rød løper i dette antrekket. Hun får nå skryt fra flere hold for sin ekstravagante stil. Foto: AFP PHOTO / Angela Weiss, NTB scanpix Vis mer

Helen (88) stjal showet med glitterstokk og tettsittende drakt

Instagram-sensasjonen fortsetter å overraske. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor skrev Dagbladet om intetnettsensasjonen Helen Ruth Can Winkle (88) som den gang hadde over 1,4 millioner følgere på Instagram. Den livlige bestemora poster bilder av seg selv i ungdommelige klær og bruker slang for å høste inn fans.

Nå har hun økt følgertallet sitt med nesten en million, og har 2,2 millioner fans fra hele verden på Instagram. 88-åringen henger dessuten ofte med deriblant Miley Cyrus.

Under nattens storslåtte VMA-utdeling i New York skaffet hun seg like mye oppmerksomhet. På rød løper i en tettsittende tricot og med glitterstokk i hånda, ble hun foreviget foran presseveggen i forkant av arrangementet.

GLITTERSTOKK OG DISCOSKO: 88 år gamle Helen har flere ganger blitt omtalt som tidenes råeste bestemor. Dette antrekket fra i natt forsterket påstanden. Foto: Mario Santoro /AdMedia, NTB scanpix
GLITTERSTOKK OG DISCOSKO: 88 år gamle Helen har flere ganger blitt omtalt som tidenes råeste bestemor. Dette antrekket fra i natt forsterket påstanden. Foto: Mario Santoro /AdMedia, NTB scanpix Vis mer

«Life Goals»

Bestemora får nå skryt fra flere hold for antrekket, som er fra klesmerket Lo Class Art.

Instagram har hun selv lagt ut et bilde av seg selv fra kvelden, som i skrivende stund er likt over 84 000 ganger. I kommentarfeltet hagler det med lovord og komplimenter til den sporty bestemora.

Enkelte sammenligner henne med Britney Spears, og på Twitter har flere lagt ut bilder av de to artistene sammen.

Spears er kjent for å ha brukt tettsittende drakter med glitter før. På nevnte mikrobloggnettsted er det heller ikke mangel på komplimentene.

Magasinet Nylon omtaler antrekket som en «hyllest til Britney» og skriver at de «elsker det». Journalisten Evan Ross Katz omtaler 88-åringen som «den ekte stjerna av VMA».

Nettstedet Upworthys konto på nettstedet mener at bestemora er «life goals», som vil si at det er noe de vil oppnå.

Skryt fra Pensjonistforbundet

Det er ikke helt tilfeldig at Winkle har valgt å fokusere på en ungdommelig stil i sosiale medier. Hennes alter ego ble til da hun solet seg hjemme i en shorts og en topp som et av oldebarna hadde glemt hjemme hos henne. Hun ble fotografert, og Instagram-kontoen «BaddieWinkle» oppsto på grunn av dette.

I fjor dukket også bestemora opp på VMA-prisutdelinga. Den gang hadde hun tatt på seg rosa pels og en glitrende topp, som også fikk oppmerksomhet verden over.

Foruten å ha hengt med Miley Cyrus flere ganger, var andre kjendisfans Rihanna og Nicole Richie.

I kjølvannet av fjorårets prisutdeling, fikk 88-åringen skryt av det norske Pensjonistforbundet.

- Pensjonister bør kle seg slik at de føler seg vel. Det er opp til den enkelte å bestemme hvordan man vi se ut. Det er likevel synd hvis noen føler de ikke kan kle seg slik de selv vil, fordi de har blitt pensjonister, skrev kommunikasjonssjef i forbundet, Kristin Ruud, i en e-post til Dagbladet.

Ruud fortalte videre at dette ikke er noe de ser blant norske pensjonister, men liker at hun ikke lar seg stoppe opp.

- Det er flott at denne dama følger sin egen stil, og ikke lar alder stoppe seg. Hun har nok ikke en klesstil som vil bli utbredt blant norske pensjonister. Hun kler seg er lekent og er litt «gal», forklarte Ruud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer