BLE 81 ÅR: Her er Helge Reiss med sin kone Marit i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
BLE 81 ÅR: Her er Helge Reiss med sin kone Marit i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIXVis mer

Helge Reiss er død

Kjent fra «Brødrene Dal» og «Hotel Cæsar».

|||Skuespilleren Helge Reiss er død, 81 år gammel.

— Han sovnet inn onsdag, opplyser sønnen Georg Reiss til NTB.

Til tross for sykdom de tre siste årene var Reiss yrkesaktiv helt til i vår da han dubbet hovedrollefiguren Carl Fredricksen i den norsktalende utgaven av tegnefilmen «Se opp».

Reiss arbeidet som skuespiller fra 1948 og var fast ansatt ved Oslo Nye Teater til han ble pensjonist. Han har tolket mer enn 200 ulike roller gjennom årene. Han spilte også blant annet på Folketeateret og i Fjernsynsteatret og i et titall norske spillefilmer.

En av de siste rollene til Reiss var i TV 2-serien «Hotel Cæsar», der han spilte bohemen Gregorius Bang. Mange vil også huske ham som professor Drøvel i NRK-serien «Brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet».

Han var dessuten kjent for rollen som Baronen i «Olsenbanden for full musikk». I de senere år medvirket han i TV-serien «Nr. 13» som mannen til Aud Schønemann.

— Min far hadde alltid humor i spillet sitt, sier Georg Reiss.

Helge Reiss var sønn av skuespilleren Thorleif Reiss. (NTB)

I WENCHE FOSS' BURSDAG: I 2007 deltok Reiss i feiringen av 90-årsjubilanten Wenche Foss. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I WENCHE FOSS' BURSDAG: I 2007 deltok Reiss i feiringen av 90-årsjubilanten Wenche Foss. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer