Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lori Loughlin:

Helomvending etter skandalen

Vil erklære seg skyldig.

NÅ SNUR DE: Skuespiller Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli har nå blitt enige om å erklære seg skyldige i den mye omtalte universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix
NÅ SNUR DE: Skuespiller Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli har nå blitt enige om å erklære seg skyldige i den mye omtalte universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Full House»-stjerna Lori Loughlin (55) og ektemannen Mossimo Giannulli (56) har blitt enige om å erklære seg skyldige i universitetsskandalen.

Det melder ET Online.

Ekteparet er tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, rundt 4,5 millioner kroner for å sikre sine to døtre Olivia Jade (20) og Isabella Rose Giannulli (21) plass på University of Southern California, ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Lagt fram tilståelsesavtalene

Påtalemyndigheten i Massachusetts annonserte torsdag at Loughlin vil erklære seg skyldig i et tilfelle av konspirasjon til å begå svindel. Det samme vil Giannulli, i tillegg til at han vil erklære seg skyldig i bedrageri av offentlig tjeneste.

I Loughlins tilståelsesavtale som må godkjennes av retten, heter det at hun er villig til å sone to måneders fengsel, og to års betinget fengsel. Hun er også villig til å betale en bot på 150 000 amerikanske dollar samt å gjennomføre 100 timer med samfunnstjeneste.

HAR BLITT ENIGE: Her er Lori Loughlin og ektemannen på vei ut av retten i slutten av april. Foto: NTB Scanpix
HAR BLITT ENIGE: Her er Lori Loughlin og ektemannen på vei ut av retten i slutten av april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ektemannen er villig til å tilbringe fem måneder i fengsel og to års betinget fengsel, i tillegg til å betale en bot på 250 000 amerikanske dollar og gjennomføre 250 timer med samfunnstjeneste.

- I henhold til tilståelsesavtalene som ble framsatt i dag, vil disse tiltalte sone fengselsstraff som gjenspeiler deres respektive roller i en sammensvergelse for å ødelegge opptaksprosessen til college, og som er i samsvar med tidligere dommer i denne saken, uttaler advokat Andrew E. Lelling, ifølge ET Online.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

Hevdet de hadde nye beviser

Tidligere har ekteparet nektet straffskyld i saken, og har hevdet at betalingene deres var donasjoner til skolen og ikke bestikkelser.

I februar kom det fram at ekteparet hevdet å ha nye beviser i saken som skulle bevise at de er uskyldige i anklagene mot dem. Parets advokat Sean Berkowtiz hadde levert inn opplysninger til retten om funn av opplysninger i notater fra den såkalte ringlederen bak collegejukset.

Informasjonen fra ringlederen, William Rick Singer, støttet det tiltalte parets forklaring. De sa at de aldri visste at pengene de ga ham var bestikkelser, de trodde det var lovlige donasjoner.

Berkowtiz hevdet denne oppdagelsen, om enn i seineste laget, slår beina under påtalemyndighetens sak mot hans klienter.

Ekteparet er bare to av de drøye 50 foreldrene som er anklaget i saken.

AVSLØRER: I vår nye spalte «har/har ikke» blir vi bedre kjent med kjendisene, og denne gangen er det den svenske realitystjerna Bettina Buchanan som letter på sløret. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Sonet 14 dager i fengsel

Den amerikanske skuespilleren Felicity Huffman (57), kjent fra «Frustrerte fruer» har også vært tiltalt i saken. Hun valgte i april i fjor å erklære seg skyldig i å ha jukset med dattera Sophia Grace Macy (19) sine resultater for å sikre skoleplass.

BLE DØMT: Skuespiller Felicity Huffman sonet to uker i fengsel som følge av universitetsskandalen. Her avbildet med ektemannen William H.Macy i fjor. Foto: NTB Scanpix
BLE DØMT: Skuespiller Felicity Huffman sonet to uker i fengsel som følge av universitetsskandalen. Her avbildet med ektemannen William H.Macy i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I forkant av dommen skrev skuespilleren et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff. Framfor å bli straffet med fengsel håpet 57-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste.

«Jeg vet at dette ikke er noen forklaring på hva jeg har gjort. Ja, det er et større bilde, men til syvende og sist spiller det ingen rolle, for jeg kunne ha sagt nei til å jukse med resultatene. Jeg tar fullstendig ansvar for handlingene mine, og vil respektere den straffen som domstolen finner passene», sto det i Huffmans brev.

Hun ble i september i fjor dømt til 14 dagers fengsel, og fikk en bot på 280 000 kroner. Hun ble også dømt til 250 timers samfunnsstraff.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!