Avicii:

Helsesvikt, angst og jobb døgnet rundt. Slik ble Avicii verdensstjerne

Bransjen spiste 28-åringen opp.

SJOKKNYHET: Fredag 20. april kom nyheten om at den svenske artisten Avicii hadde gått bort, kun 28 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / DAGBLADET
SJOKKNYHET: Fredag 20. april kom nyheten om at den svenske artisten Avicii hadde gått bort, kun 28 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den suksessrike artisten Tim Bergling (28) har siden gjennombruddet under navnet Avicii på starten av 2010-tallet solgt millioner av album. Låta «Wake Me Up» satt strømmerekord på Spotify, og tidvis holdt han opptil 300 konserter i året, verden over.

Glansbildet han viste fram på scenen var alltid det samme. Han viftet med hendene, skrudde på miksebordet og beveget seg til musikken. Sannheten speilet seg ikke i framtoningen. Han sleit med angst, rus og smertestillende i flere år før sin tidlige bortgang den 20. april i år.

Ei uke etter at musikkverdenen fikk sjokkbeskjeden om at 28-åringen var funnet død i Oman, kommenterte foreldrene i et åpent brev omstendighetene rundt dødsfallet.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred», sto det i brevet.

Slik var Aviciis liv.

Nedslått

Lille Tim ble født i 1989 i Stockholm, til foreldrene Klas og Anki. Han vokste opp som en del av en søskenflokk på fire, og ble raskt oppslukt av musikk. Det var imidlertid ikke gitarist eller cellist han satte seg mål om å bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer