Linn Wøyen Lenes:

- Helt forferdelig

Influenseren tar julegrep.

ØNSKER Å HJELPE: Linn Wøyen Lenes ønsker å hjelpe vanskeligstilte familier. Her med samboeren Øystein Lihaug Solberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ØNSKER Å HJELPE: Linn Wøyen Lenes ønsker å hjelpe vanskeligstilte familier. Her med samboeren Øystein Lihaug Solberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Selv om mange gleder seg til gaver, ribbe og «Love Actually», er det derimot andre som går inn i desember med en klump i magen.

Blant annet har flere stått fram på Finn.no og delt at økonomien ikke strekker til for tida, noe som setter en demping på julestemningen.

Det har influenser og realitydeltaker Linn Wøyen Lenes (23) lagt merke til. Nå har hun opprettet en pengeinnsamling for familier som av ulike grunner lever trangt, forteller hun til Dagbladet.

PÅ FLYTTEFOT: Artist Adrian Sellevoll avslørte flytteplaner da Rød Løper møtte ham på P3 Gull 2022. Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Emilie Aas. Vis mer

- Får skikkelig vondt inni meg

Selv er influenseren mor til lille Amelia, og hennes største ønske er å kunne gi dattera alt hun trenger. Det vet hun imidlertid at ikke alle har mulighet til.

- Rundt omkring så ser man hvor lite penger noen har, på Finn.no under «Hjelp til jul», så ser vi ting man tar for gitt: noen spør om middag, varme klær eller leker til barna sine, selv de minste ting, forklarer hun overfor Dagbladet.

Foto: Skjermdump fra Spleis.no
Foto: Skjermdump fra Spleis.no Vis mer

- Det å være i den situasjonen nå - å ikke få mer hjelp av staten er helt sykt forferdelig.

- Jeg får skikkelig vondt inni meg, jeg er på gråten nesten, forteller 23-åringen.

Lenes forteller at hun har blitt inspirert av liknende initiativer.

- Når man har en plattform man kan bruke til å hjelpe andre, så hvorfor ikke gjøre det?

Skuffet over influenserkollegaer

Lenes kan fortelle at responsen har vært stor, og hun bruker tid på å gå gjennom mailer der flere har delt om sin livssituasjon.

- Det er småbarnsfamilier, ofte enslige foreldre. Enten der far har gått fra dem og de sitter alene, eller de har fått ubehagelige regninger, strømregninger hvor de ikke har penger til overs. Eller at de er uføretrygdet og ikke får mer hjelp fra NAV, forklarer realitystjerna.

MISSEKÅRING: Linn Wøyen Lenes fra Ex on the beach skal representere Norge i Miss Europe Continental Vis mer

- Det var ei som fikk 9400 fra NAV, hun sendte bevis, og så er husleien på 9000. Så hun har 400 resten av måneden fordelt på henne og sønnen. Det er helt sykt, og dette er i Norge.

Til Dagbladet forteller 23-åringen at hun har sendt meldinger til flere i influenserbransjen i håp om at personer med stor følgerskare vil dele budskapet om pengeinnsamlingen på sine plattformer.

- Men så er det enkelte som enten har sett den, men ikke svarer. Eller som sier at de skal gjøre det, men ikke gjør det.

- Likevel har de forventet at hvis de spør meg om ting, så gjør jeg det. Selvfølgelig unner jeg andre godhet. Så derfor blir jeg litt frustrert når noen ikke vil bruke plattformen sin til å hjelpe andre. Det er jo ikke for å hjelpe meg, det er for å hjelpe de som ser opp til dem.

EMOSJONELL: «Ex on the beach»-profilen Linn Wøyen Lenes ønsker å hjelpe andre ved å være åpen om sin tunge fortid. Video: Rød Løper/Linn Wøyen Lenes Vis mer

Per mandag ettermiddag har mer enn 200 personer donert over 15 000 kroner.

- Det er kjempebra og jeg er kjempefornøyd! Men det er ganske mange som trenger hjelp, understreker Lenes.

Slik skal summen fordeles

Influenseren har ikke satt seg et spesifikt mål for spleisen.

- Alt vi klarer å samle inn er kjempebra og blir tatt imot med stor takknemlighet, understreker hun, og legger til:

- Om man ikke har noe å gi, så er det helt rettferdig. Jeg ga det jeg kunne bidra med, som var 2000 kroner.

I pengeinnsamlingen skriver 23-åringen at hun ønsker å samle inn pengene til julegaver, gavekort og matkasser.

- Hvordan vil pengene fordeles?

- Jeg må først gå gjennom alle mailene når spleisen er avsluttet, så jeg vet hvilken sum som skal fordeles.

KJÆRLIGHET: Sondre Justad dro nylig kjæresten opp på scenen i Spektrum. Nå letter han på sløret om forholdet. Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Da kjøper jeg gavekort til mat og butikker. Men akkurat det skal jeg forhøre meg med folk jeg kjenner som jobber frivillig, forklarer Lenes, og trekker fram KIL Fond i Bergen.

- Om folk ikke kan donere, så del veldig gjerne spleisen videre. Da kommer det ut til flere, og da kan de som kan hjelpe gjøre det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer