TV 2-Dorthe fikk ubuden gjest på hytta:

- Helt sjukt

Den profilerte programlederen ante fred og ingen fare da hun hørte en urovekkende lyd bak seg. Hun snudde seg og fikk se noe hun aldri kommer til å glemme.

UBUDEN GJEST: Dorthe Skappel fikk plutselig en revevalp på besøk på hytta. VIDEO: Dorthe Skappel Vis mer
Publisert

Dorthe Skappel (58) har i en årrekke vært å se på tv-skjermen, først og fremst som programleder for «God kveld Norge», men også som programleder for «Gullruten» og som medvirkende i en rekke andre produksjoner, deriblant «Skal vi danse» og «Isdans».

OPERERT: Dorthe Skappel ligger på sykehuset etter at hun ble operert for gallestein. Vis mer

«Sjuk» opplevelse

I 2015 ble det kjent at Dorthe og ektemannen Jon Skappel (59) hadde bestemt seg for å bygge hytte på den svenske ferieøya Koster. Paret har for lengst kommet seg vel til rette på den idylliske øya, og programlederen har aldri lagt skjul på at hun stortrives når hun er på familiens ferieparadis.

HOLDER SAMMEN: Dorthe Skappel og ektemannen Jon Skappel fikk for noen år siden bygd en hytte på ferieøya Koster. Her er paret avbildet på den røde løperen utenfor Colosseum kino under premierefesten av James Bond-filmen «Quantum of Solace» så langt tilbake som i 2008. Foto: Knut Falch / NTB
HOLDER SAMMEN: Dorthe Skappel og ektemannen Jon Skappel fikk for noen år siden bygd en hytte på ferieøya Koster. Her er paret avbildet på den røde løperen utenfor Colosseum kino under premierefesten av James Bond-filmen «Quantum of Solace» så langt tilbake som i 2008. Foto: Knut Falch / NTB Vis mer

Det har også medført at hun i lange perioder ofte reiser dit mutters alene for å slappe av og for å lade batterier. Det gjorde hun også i juni fjor, da hun i ensomhet dro til hytta på Koster. Der skulle hun være i én måned sammenhengende, uten engang å ha med seg hunden sin, Salto.

Det ble et mildt sagt høyinteressant ferieopphold.

- Det var helt sjukt, medgir Dorthe Skappel overfor Dagbladet.

Hørte snåle lyder

Én kveld skulle nemlig den nå 58 år gamle TV 2-profilen legge seg for kvelden. Utgangsdøra på soverommet sto på «klem», og går man ut døra er man midt i naturen.

- Jeg pleier å lukke døra, fordi jeg vet at alt mulig kan komme inn. Denne gangen hadde jeg glemt det. Så våknet jeg av revebjeff utafor. Jeg tolket det som at det var snakk om en voksen rev, sier hun.

RØPER SØT HISTORIE: Dorthe Skappel, her avbildet under TV 2s høstlansering på Klingenberg kino i Oslo i 2017, kan smykke seg med å ha hatt en rev sovende under sin egen seng mens hun selv sov. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RØPER SØT HISTORIE: Dorthe Skappel, her avbildet under TV 2s høstlansering på Klingenberg kino i Oslo i 2017, kan smykke seg med å ha hatt en rev sovende under sin egen seng mens hun selv sov. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Skappel sto opp og lukket døra. Neste dag da hun våknet, gikk hun ut til kjøkkenet og lagde seg en kopp med kaffe. Lite ante hun om hva som befant seg på soverommet hennes.

- Jeg gikk gjennom soverommet og ut, satte døra på vidt gap og slappet av på en platting på utsida. Det var da jeg hørte en snål lyd bak meg, noe som lød som en blanding mellom en sau og en katt.

Nytt revebesøk

Hun snudde seg, og fikk seg sitt livs overraskelse.

- Plutselig kom det en revevalp ut fra under senga mi. Den hadde blitt stengt inne! Og den hadde sovet under senga mi hele natta, forteller hun, før hun fortsetter:

SA HEI: Den lille revungen har våknet og kommer tassende ut fra Dorthes soverom. Foto: Privat
SA HEI: Den lille revungen har våknet og kommer tassende ut fra Dorthes soverom. Foto: Privat Vis mer

- Den gikk ut, og sto litt på plattingen sammen med meg. Så forsvant den. Men én uke seinere kom den gående forbi igjen, og på ett tidspunkt var det tre stykker som drev og hoppet rundt beina mine.

Det var siste gang Skappel så den lille sjarmklumpen, som av videoen over viser, ser noe forvirra ut.

Det er usikkert om revevalpen rett og slett er litt redd, eller om den kanskje bare er litt ekstra trøtt etter omsider å ha fått seg en god natts søvn innendørs - med trygge Dorthe Skappel i umiddelbar nærhet.

SE, SÅ SKJØNN: Det var denne lille krabaten som bestemte seg for å sove under samme tak som Dorthe Skappel. Foto: Privat
SE, SÅ SKJØNN: Det var denne lille krabaten som bestemte seg for å sove under samme tak som Dorthe Skappel. Foto: Privat Vis mer

Ble ikke trodd

Siden hun ikke har sett noe mer til revene, spekulerer hun nå i om revemammaen har tatt med seg valpene videre. Hun tror samtidig hun har svaret på hvorfor de dukket opp da de faktisk dukket opp.

- Først fikk jeg en liten harepus på besøk utafor. En baby. Det var etter det at revene kom, så da tenkte jeg «nei, nei, nei, den må ikke ta harepusen». Da den valpen kom ut fra under senga mi fikk jeg et dilemma. Jeg visste ikke lenger hvem jeg skulle heie på. Og så forvant de etter hvert alle sammen.

OPPGJØRETS TIME: Dorthe Skappel er lei av at reklamer for blant annet hudpleieserier bruker bilder av henne uten tillatelse. Nå tar hun et oppgjør. Video: TV 2 Vis mer

- Dette er vel idyll i ordets rette forstand, Dorthe?

- Ha ha, ja, da lever vi veldig idyllisk, medgir Skappel, som er glad for at hun fikk filmet opptrinnet - ikke minst av spesielt én grunn.

- Det var ikke en kjeft som trodde på meg! Men jeg hadde jo videobevis, sier en lattermild og bergtatt Dorthe Skappel til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer