Drew Barrymore:

- Helt ute av kontroll

Den kjente skuespilleren slet med store alkohol- og rusproblemer allerede da hun var 12 år gammel. Året etter ble hun tvangsinnlagt på psykiatrisk.

TØFF OPPVEKST: Drew Barrymore måtte tilbringe halvannet år på psykiatrisk avdeling fra hun var 13 år gammel. Foto: Charles Sykes / Invision / AP
TØFF OPPVEKST: Drew Barrymore måtte tilbringe halvannet år på psykiatrisk avdeling fra hun var 13 år gammel. Foto: Charles Sykes / Invision / AP Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Drew Barrymore (46) var åtte år gammel da hun slo igjennom som barnestjerne i filmklassikeren «E.T». Bare fire år seinere, da hun var 12, slet hun med store alkohol- og rusproblemer.

Som 15-åring forsøkte hun å ta sitt eget liv.

Nå snakker Hollywood-stjerna ut om oppholdet på psykiatrisk avdeling, som bidro til å få henne tilbake på rett spor.

Stjal moras bil

Det gjør hun i talkshowet «The Howard Stern Show», som ble vist på amerikansk tv mandag, ifølge People.

Barrymore skal ha mistet det helt da mora fikk den da 13 år gamle skuespilleren tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling.

- Jeg gikk på byen i stedet for å gå på skolen. Jeg stjal min mors bil og jeg var generelt helt ute av kontroll, sier hun i talkshowet, før hun fortsetter:

BARNESTJERNE: Robert MacNaughton, Drew Barrymore og Henry Thomas spilte alle i «E.T» i 1982. Foto: Snap / Rex
BARNESTJERNE: Robert MacNaughton, Drew Barrymore og Henry Thomas spilte alle i «E.T» i 1982. Foto: Snap / Rex Vis mer

- Noen ganger kunne man le av det, men andre ganger ble jeg så sint at jeg kunne bli helt gal. Til slutt ble jeg kastet inn på psykiatrisk.

- Hun skapte et monster

Hun forteller at hun var innlagt i 18 måneder, på et sted der man ikke kunne skape problemer. Om man gjorde det ville man bli henvist til en celle eller bli bundet fast, sier hun.

Ifølge Barrymore skyldtes problemene og hennes ville barndom for mange ressurser og at hun hadde en mor som forsøkte å være venninna hennes heller enn en mamma.

- Jeg tror mora mi skapte et monster, og så visste hun etterpå ikke hva hun skulle gjøre med dette monsteret, sier Barrymore om årsaken til innleggelsen.

- Dette var hennes siste mulighet, for jeg var virkelig ute av kontroll. Jeg tilgir henne for at hun tok det valget. Hun følte sikkert ikke at hun hadde annet valg.

Skværet omsider opp

Skuespilleren understreker at hun er glad for innleggelsen, selv om det var svært tøft den tida hun var der. Oppholdet førte til at hun fikk mer ro i sjela.

Barrymore har hatt et ytterst vanskelig forhold til mora, noe som førte til at Barrymore for en årrekke siden valgte å kutte henne fra livet sitt. Det beskriver hun som «den største smerten i mitt liv».

EGET TALKSHOW: Det er hos Howard Stern i «The Howard Stern Show» at Drew Barrymore snakker ut om problemene sine som liten. Foto: Michael Zorn / AP
EGET TALKSHOW: Det er hos Howard Stern i «The Howard Stern Show» at Drew Barrymore snakker ut om problemene sine som liten. Foto: Michael Zorn / AP Vis mer

I intervjuet med Howard Stern forteller hun imidlertid at hun og mora omsider er på talefot igjen.

Hollywood-stjerna har i tillegg til «E.T» spilt i en rekke store filmer, deriblant «Wayne's World», «Charlie's Angels», «Batman Forever» og «Skrik».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer