Kong Harald og dronning Sonja:

«Hemmelig» detalj vekker oppsikt

Kongeparet stilte opp til fotografering - hjemme i stua.

NYE BILDER: Søndag slapp kongehuset nye bilder av kong Harald og dronning Sonja - for å markere at de har vært konge og dronning i 30 år. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / NTB
NYE BILDER: Søndag slapp kongehuset nye bilder av kong Harald og dronning Sonja - for å markere at de har vært konge og dronning i 30 år. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Publisert

Søndag 17. januar kunne kong Harald (83) og dronning Sonja (83) se tilbake på hele 30 år på tronen. 17. januar 1991 gikk kong Olav bort 87 år gammel, og Norge fikk dermed en ny monark i kong Harald - som besteg tronen med kona Sonja ved sin side, som ble den første dronninga i Norge på over 50 år.

Kongeparet delte søndag en serie nye bilder med folket i anledning 30-årsjubileet. Bildene er tatt av Jørgen Gomnæs ved det kongelige hoff, og viser et avslappet kongepar hjemme i stua i den private kongeleiligheten på Slottet.

Nettopp denne detaljen er det kanskje flere som har lagt merke til. De nye bildene er nemlig tatt i Harald og Sonjas private leilighet, noe som er sjelden vare når kongeparet stiller opp til offisiell fotografering.

Bildet er tatt i hverdagsstua, som rommet heter. I bakgrunnen kan man skimte det som ifølge NRK i sin tid var kong Olavs gamle peis.

- Ikke skjedd før

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, kan ikke huske at det har vært tatt offisielle bilder av kongeparet i deres private leilighet tidligere. Kongeparet fikk overlevert leiligheten på slottet i 2001 - etter omfattende oppussing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer