«Farmen kjendis»:

Hemmelig oppgjør bak kamera

- Jeg ble fryktelig irritert, sier Dora Thorhallsdottir. - Litt dumt, kontrer storbonde Unni Askeland.

OPPGJØR: Torpet-vinner Dora Thorhallsdottir tok en alvorsprat med storbonden. Foto: Anton Soggiu / TV 2
OPPGJØR: Torpet-vinner Dora Thorhallsdottir tok en alvorsprat med storbonden. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer
Publisert

Det spisser seg til på «Farmen kjendis» når forpakterne nettopp har tilbakelagt sin siste siste ordinære uke før finaleuken. Forrige uke var det Unni Askeland (61) som var storbonde, og deltakerne jobbet på spreng for å få ferdig ukesoppdraget.

Kort fortalt

  • Det har oppstått konflikt på «Farmen kjendis» mellom storbonde Unni Askeland og Dora Thorhallsdottir.
  • Thorhallsdottir, som nylig vant «Torpet kjendis», mener Askeland ikke bidrar nok til fellesskapet på gården.
  • Hun konfronterte Askeland om dette utenfor kamera.
  • Askeland på sin side mener Thorhallsdottir, som ankom gården samme uke, ikke har grunnlag for å kritisere hennes innsats.

Oppdraget ble til slutt godkjent, til tross for at én tilsynelatende ikke skal ha jobbet like mye som de andre, nemlig storbonden selv. Det hele ledet til amper stemning på gården - og også en voldsom krangel mellom Askeland og spesielt Bjørg Thorhallsdottir (49).

- Fryktelig mye å gjøre

Familieterapeut og komiker Dora Thorhallsdottir (51) ble forrige uke vinner av «Torpet kjendis», og dermed en fullverdig forpakter av Li gård.

Onsdag ble hun valgt til førstekjempe, og søndag røk hun ut mot Cato Zahl Pedersen (65) i grenen vagla.

Hun er blant de som mener at Askeland ikke bidrar like mye til fellesskapet, og tidligere denne uken uttaler hun i en episode at hun ikke helt forstår hvorfor ingen tar opp dette med storbonden.

Det hele førte til at hun selv tok et oppgjør med Askeland - uten kameraene til stede.

Med andre ord noe som aldri ble vist på TV.

TRØST: Egil Skurdal trenger trøst av produksjonen når følelsene tar overhånd i «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Det med at Unni ikke bidrar - det blir litt som en er for baksnakking når ingen sier det til henne. Så jeg tok en prat med henne bak kamera, der jeg spurte henne om hun skjønner at jeg var irritert - uten at jeg snakket på vegne av alle andre, forteller hun Dagbladet.

- Jeg ble fryktelig irritert, for vi hadde så fryktelig mye å gjøre fra morgen til kvelden.

Videre forteller Thorhallsdottir at irritasjonen oppsto da Askeland «satt der med sigarettene sine og bare så på».

- Da sa hun at hun hadde mye vondt i beina og at hun ikke tålte varmen. Men jeg fikk det litt ut av systemet ved å si det til henne.

- Du tok rett og slett et oppgjør med henne?

- Ja, for jeg ble så irritert, og er veldig tilhenger av bare å si ifra og bli ferdig med det etterpå. Når man bare sier det til andre, da får man det aldri helt ut av dette systemet. Hun merket nok stemninga, men ingen sa det til henne. Men jeg sa det utenfor kamera, for jeg ville ikke henge henne ut heller, avslutter 50-åringen.

SPOILER?: Det kan virke som om Unni Askeland vet noe vi ikke vet i første del av søndagens episode av «Farmen kjendis», men gjorde hun egentlig det? Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Kom inn fra sidelinja

Unni Askeland har på sin side en annen oppfatning av situasjonen. Hun påpeker at hun og de andre forpakterne hadde vært der i flere uker, mens Thorhallsdottir ankom gården samme uke.

- Vi andre hadde vært der i fem uker og jobbet konstant. Og bare i en bisetning kan jeg si at jeg laget mat i gjennomsnittlig 4-5 timer om dagen, sier Askeland til Dagbladet.

UENIG: Unni Askeland er ikke enig med Thorhallsdottir. Foto: Anton Soggiu / TV 2
UENIG: Unni Askeland er ikke enig med Thorhallsdottir. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

- Og når hun kjeftet på meg, da hadde jeg vasket ned kjøkkenet, vasket ned rommene oppe - og var i gang med trappa da dette dukket opp. Så at jeg har tatt meg en sigarett eller to, det trenger vel egentlig ikke de andre henge seg opp i.

Hun understreker at hun mener Thorhallsdottirs oppgjør var urimelig, noe hun reagerte på også inne på gården.

FØRSTEKJEMPE: Deltakere reagerer etter et kontroversielt førstekjempevalg på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Dora kom rett inn fra sidelinja. Men så var det vel Bjørg (Thorhallsdottir, journ.anm.) som måtte ta støyten, for hun kjenner jeg fra før, så det visste jeg gikk bra.

Askeland mener derimot at det ikke var Thorhallsdottirs plass å komme «inn på gården med en sjefete innstilling».

- Jeg var storbonde. Ferdig. Da har jeg lov til å bestemme. Jeg synes det er litt dumt at dette dukket opp helt på tampen, sier hun til Se og Hør.