Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
ENDELIG: Jeg holdt pusten da jeg leste at Kylie Jenners baby endelig hadde kommet. Det var jeg ikke alene i. Foto: NTB scanpix
ENDELIG: Jeg holdt pusten da jeg leste at Kylie Jenners baby endelig hadde kommet. Det var jeg ikke alene i. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kylie Jenner ble mamma:

Hemmelighold på statsnivå og bortgjemt som den hellige gral. Det gjorde gravide Kylie Jenner lurt i

Jeg er glad Kylie Jenner ikke dukker opp i «Teen Mom».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOMMENTAR: Etter det som har virket som en evighet med spekulasjoner, rykter og diskusjoner, kom katta endelig ut av sekken søndag kveld. 20 år gamle Kylie Jenner er blitt mamma. Den unge prinsessa i Kardashian-dynastiet var en smule tidlig ute, men når du har millioner av dollar og en stor familie med vel så rike søstre, er det bare å føde på. At far, Travis Scott, er en av verdens mest kjente rappere, gjør ikke situasjonen noe verre.

Med en ti minutter lang video, en velskrevet forklaring på Instagram og en nøye kalkulert strategi, ble den nye arvingen annonsert.

♥️

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Super Bowl var bare timer unna å gå på lufta i USA da nyheten sprakk. Nå er ikke jeg spesielt interessert i sport, og amerikansk fotball skjønner jeg i hvert fall null og niks av, men i en times tid glemte jeg rett og slett at noe annet enn denne babyen fantes her i verden. Det kan nok millioner av andre også skrive under på.

Det var som om en gammel venninne hadde født, og at jeg snart skulle troppe opp på sykehuset med blomster til de nybakte foreldrene. Jeg sendte meldinger, snaps og URL-er til samtlige av bekjentskapene mine, og diskuterte ivrig i flere Kylie-kollokvier. Jeg kjente på en slags merkelig eufori, en glede overfor noen jeg aldri har møtt og trolig aldri møter heller.

I jobben min som underholdningsjournalist har jeg fulgt denne jenta siden hun var tenåring. Siden før hun fylte leppene sine med restylane, siden før hun skapte et av verdens bestselgende kosmetikkmerker. Samler man alle artiklene jeg har skrevet om Kylie, kan man sikkert fylle en roman av Tolkien-lengde.

At graviditeten har vært like godt bevoktet som amerikanske statshemmeligheter, har ikke lagt noe demper på nysgjerrigheten og fascinasjonen min. Selvfølgelig har det kommet små drypp her og der, men ingen med autoritet har sagt et kløyva ord eller delt et eneste bilde.

Familien har bevisst valgt å ikke uttale seg om graviditeten på noen som helst måte. De har svart vagt og byttet tema, mens selve kronjuvelen – Kylie selv – har vært like godt gjemt som den angivelige hellige gral.

Du kan seriøst telle på ei hånd hvor mange ganger hun er blitt fotografert de siste seks månedene. Man kan stille spørsmål ved hvor lurt det var av henne å stille opp i en reklamekampanje for Calvin Klein midt under graviditeten, der hun som kjent skjulte magen under et teppe og en skjorte, men fra et PR-ståsted var det ekstremt lurt. Ingen (synlig) mage + ingen bekreftet graviditet = enorm interesse og cash i banken for Jenner.

En av de fineste scenene i nevnte video, som jeg for øvrig har sett minst seks ganger nå, er fra en grillfest familien har arrangert. Kylie sier hun må spise to burgere, en til barnet i magen og en til seg selv. Hun har i tillegg forsynt seg med pommes frites av både søt- og vanlig potet. «Jeg liker den vanlige, men babyen liker søtpotet», forteller hun og gliser.

Gravid har hun fått være hjemme, i fred fra paparazzi, presse og ivrige fans. Hun argumenterer selv med at hun har holdt det hemmelig for å ikke stresse seg selv og barnet i magen.

Ikke bare står det i sterk kontrast til hele familiens tidvise kyniske utnyttelse av seg selv og deres mindreårige barn, men også til «normale» gravide kvinner - som tapetserer sosiale medier med innlegg om hvor langt de er på vei fire ganger i uka.

Jeg tror Kylie gjorde lurt i å ligge lavt. Det er nok stressende nok alene å være verdens mest omtalte 20-åring, om du ikke skal forsvare en graviditet ukentlig i ni måneder, i tillegg til alt annet man kritiseres og rives i stykker for. Misforstå meg rett, det hadde ikke sjokkert meg om hun dukket opp i «Teen Mom», men jeg tror hun holder seg for god for det nå.

Å bli ung mor er nok ingen dans på roser, selv i fasjonable Los Angeles-strøk. Jeg vet ikke med dere, men jeg gleder meg til å følge dette videre. Fallhøyden for Kylie selv blir ikke så stor om hun velger å holde datteras oppvekst like skjermet som sin egen graviditet. Spørsmålet er om hun nå får lov til det, eller om mediepresset blir høyere enn noen sinne og svelger mor og datter hel.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 01.12.2015 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!