SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Frank Løke:

Henger ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier

- Han får vurdere selv hvor lurt dette er.

Den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38) er kjent for å lire av seg på godt og vondt i sosiale medier og på tv-skjermen.

38-åringen er for tida aktuell i «Skal vi danse» på TV 2, hvor han lørdag havnet nederst på dommernes liste for andre uke på rad, med henholdsvis 14 og 17 poeng.

Tegneseriefigurer

Dette har ikke falt i god jord hos Løke, som på sin Instagram-profil henger ut de fire dommerne.

Under navnet «Action Frank» sammenlikner han nemlig Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson med Sid fra «Istid», den store stygge ulven, kronprinsesse Mette-Marit og «Alvin and the Chipmunks».

UT MOT DOMMERNE: Frank Løke er ikke fornøyd med poengene han har fått etter de to første sendingene av «Skal vi danse». Nå går han hardt ut mot dommerne. Foto: NTB Scanpix
UT MOT DOMMERNE: Frank Løke er ikke fornøyd med poengene han har fått etter de to første sendingene av «Skal vi danse». Nå går han hardt ut mot dommerne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dårligere dommere skal du lete lenge etter, skriver Løke og fortsetter:

- Gi Løken 17 poeng liksom? Her serverer jeg dans som vil revolusjonere Quickstep, og en dans som Tor Fløysvik garantert vil inkludere i sitt dansepensum. Og det eneste som kommer ut av kjeften på disse tegneseriefigurene er dårlig ånde etter Chili Con Carne-gryta som TV 2 serverte før sending.

Videre skriver den mye omtalte 38-åringen at TV 2 blant annet må kvitte seg med mye «daukjøtt» i juryen for å løfte «Skal vi danse».

Frank Løkes uttalelser har ikke gått dommerne forbi. Overfor Dagbladet forteller Merete Lingjærde (56), som blir sammenliknet med kronprinsesse Mette-Marit, at hun ikke tar seg nær av Løkes sammenlikning og ord.

Likevel innrømmer hun at hun kan komme til å slenge med leppa tilbake.

- Det er klart at Frank har åpnet for munnbruk framover, men jeg ville nok anbefalt han å bruke mer tid på dansetrening enn å slenge kommentarer i sosiale medier, sier hun spøkefullt.

- Får vurdere selv

Videre påpeker dansedommeren at det hele trolig handler om et image Løke ønsker å skape for seg selv. Lingjærde forteller at hun har truffet ham bak kamera flere ganger, og kjenner blant annet igjen det søstrene til Løke sa om storebroren i helga.

Under lørdagens sending fortalte nemlig Heidi (35) og Lise Løke (33) til Dagbladet at broren egentlig er en myk og omsorgsfull mann.

- Han får vurdere selv hvor lurt dette er og hvordan han vil bli oppfattet, men jeg er profesjonell og dette kommer ikke til å påvirke jobben jeg gjør som dommer, sier Merete Lingjærde og legger til:

- Derimot så jeg forbedringspotensial hos Frank denne lørdagen. Det var allerede bedre enn første sending, så det lover godt.

Dagbladet har også vært i kontakt med Tore Petterson (39), som kan fortelle at «sterkere krefter enn dette har forsøkt å sette ham ut av kurs».

- Jeg velger å se humoren i dette. Ikke spesielt god humor, men humor. Min oppfordring er at han kommer seg på dansesenteret og trener som en skikkelig idrettsmann, i stedet for å yppe med dommerne. Det funket ikke i håndball, og det funker ikke her, sier Petterson.

- Rapp i kjeften

Frank Løke selv er ikke redd for å bli misoppfattet.

- Det burde stått komiker bak navnet mitt, sier han lattermildt.

- Det er bare humor, og det håper jeg dommerne ser og skjønner. Jeg har pratet med dem flere ganger, og jeg tror de skjønner at jeg er ironisk, fortsetter han.

Merete Lingjærde uttalte at hun håper Løke er klar for munnbruk framover, og det er akkurat det 38-åringen har håpet på.

- De vil nok svare på det jeg sier og skriver, men de kan ikke. Merete er rapp i kjeften hun også, så jeg vil bare fyre henne opp, sier den tidligere håndballspilleren og legger til at han er åpen for morsom kommunikasjon framover.

Til tross for at mye later til at Løke er svært ironisk i sin framtoning, innrømmer han at det alltid ligger litt sannhet i humoren.

- Vi er jo helt oppriktig ikke helt fornøyde med poengene vi har fått. Kanskje dette gir oss flere poeng framover? sier han.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Trine Dehli Cleve og Egor Filipenko.