<strong>FLYTTET TIL NORGE:</strong> Chris Medina letter på sløret om hvordan livet har endret seg siden han slo gjennom i 2011. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET TIL NORGE: Chris Medina letter på sløret om hvordan livet har endret seg siden han slo gjennom i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chris Medina:

Hengt ut som hykler. Nå slår han tilbake

Chris Medina ble kjent for å stå ved forlovedens side da hun ble alvorlig skadd i en bilulykke. Nå har han stiftet familie i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvis jeg ikke mente at Norge var det beste landet å oppdra et barn i, så hadde jeg forsøkt å overtale Silje om å flytte til USA med meg, hvor jeg allerede hadde et godt nettverk, sier den amerikanske artisten Chris Medina (35), som flyttet til Norge i 2016, til Dagbladet.

35-åringen vant hjertene til tv-seere verden over som deltaker i «American Idol» i 2011, med påfølgende balladelåt «What Are Words», kort tid seinere.

Sangen gikk som en farsott over det ganske land, og handler om hans eksforlovede, Juliana Ramos, som ble alvorlig hjerneskadet i en bilulykke i 2009. I teksten kom Medinas valg om å stå ved forlovedens side etter den grusomme ulykken, tydelig fram, men i 2014 gikk paret hver til sitt.

- Det er nok mange som lurer på hvordan det går med Juliana?

- Det går veldig bra med henne. Hun har dårlige dager akkurat som alle andre, men som regel er hun komfortabel og tilfreds. Hun har funnet en måte å være den beste hun kan, forteller han Dagbladet.

<strong>MGP:</strong> Chris Medina har gjort en solid innats for å bli nordmann. Lørdag kveld sto han på scenen i Oslo spektrum, men til slutt var det KEiiNO som stakk av med MGP-seieren. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MGP: Chris Medina har gjort en solid innats for å bli nordmann. Lørdag kveld sto han på scenen i Oslo spektrum, men til slutt var det KEiiNO som stakk av med MGP-seieren. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- En hykler

Selv om en halv verden skiller de to i dag, møtes de hver gang Medina er i USA, og er til enhver tid oppdatert på hverandres liv, forteller han.

- Vi snakker sammen hver kveld, og når vi har tid sammen, så er vi både på kino, på lunsj og på fester sammen.

Artisten, som egentlig er fra Chicago, har vært bosatt i Norge de siste åra, og slått seg til ro med norske Silje Skylstad, som han fikk dattera Mila med for halvannet år siden.

I sosiale medier er det flere som har hengt seg opp i at Medina har gått videre, og han er blitt beskrevet som både «hykler» og «løgner». De beskrivelsene er ikke noe artisten kjenner seg igjen i, og som han nå slår hardt tilbake mot.

- Jeg legger ikke merke til det, for å være ærlig. Jeg sluttet å bry meg for lenge siden. Ingen kan si at jeg er en løgner. Når de gjør det, så betyr det bare at de har gjort seg opp en fantasi om hvordan mitt liv skal være. Når folk prøver å fortelle meg noe sånt, så ignorerer jeg det, konstaterer han.

35-åringen legger et lokk på alle beskyldningene, og avslører at hans nye kjæreste, Silje Skylstad, har møtt eksforloveden - og at de har et godt forhold til hverandre.

- En vill reise

Medina erkjenner at livet ikke ble slik han hadde sett for seg.

- Hvordan endret livet ditt seg etter «American Idol»?

- Vel, hvis det ikke hadde vært for den konkurransen, så hadde jeg nok ikke hatt min nydelige datter, ikke min nydelige kjæreste, jeg hadde ikke bodd i dette vakre landet, og hadde heller ikke vært på denne ville og vakre reisen, svarer Medina.

Og den ville reisen fortsetter. På lørdag var 35-åringen nemlig en av ti finalister i MGP-finalen, men måtte til slutt se seg slått av KEiiNO, som blir Norges bidrag i Eurovision - som går av stabelen i Tel Aviv i mai.

Saken fortsetter nedenfor.

Vis mer Vis mer

- Jeg skrev sangen i Sverige for seks år siden. Jeg ga den aldri ut, fordi jeg følte at den var voldsom for mitt publikum. Jeg har alltid sagt at den eneste måten den vil kunne funke, er hvis den knyttes til noe mye større. Så, det var et enkelt valg når jeg skulle velge sang til Melodi Grand Prix, sier han.

Medina sa ja til deltakelsen i den norske sangkonkurransen for å få være en del av noe alle nordmenn kjenner til, og har et forhold til.

- Jeg følte at det var en fantastisk mulighet for å komme dypere inn i kulturen, fortsetter han.

Med låta ønsker han å oppfordre andre til å tørre og ta sjanser, for å oppnå lykke.

- HANDLER OM HENNE: Chris Medina er deltager i TV-2 programmet «Århundrets stemme». I kategorien «2000-tallet» skal han synge en sang som betyr spesielt mye for ham. Video: TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer