Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Henlegger sak mot Asap Rocky-offer

- Jeg har fått beskjed av påtalemyndigheten om at saken mot ham er henlagt.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm 30. juni, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Den 30. juni var den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30), bedre kjent som Asap Rocky, involvert i en voldshendelse i Stockholm. Det ledet til at artisten ble varetektsfengslet, siktet for grov kroppsskade.

Rapperens livvakt var også på plass da hendelsen fant sted. Han besluttet kort tid etter å politianmeldte offeret, da livvakten selv mener han ble utsatt for vold.

Nå er saken henlagt, ifølge Expressen.

- Jeg har fått beskjed av påtalemyndigheten om at saken mot ham er henlagt, sier offerets advokat, Magnus Strömberg til avisa.

SE TV: - I dypet av mitt hjertet kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa Asap Rockys advokat, Slobodan Jovicic, til pressen etter fengslingsmøtet hvor det ble bestemt at rapperen blir i varetekt en uke til. Vis mer

- Det er feil

Sistnevnte forklarer at hans klient er av den oppfatning at Asap Rockys livvakt også var innblandet i voldshendelsen 30. juni, og at han har hatt det svært tøft etter hendelsen.

Livvakten er for øvrig ikke blitt varetektsfengslet i forbindelse med saken.

- Han føler seg veldig utsatt og sterkt preget. Han har det ikke bra, forklarer offerets advokat.

Fortsatt i varetekt

Nyheten kommer bare dager etter at domstolen bestemte seg for at rapperen skulle forbli varetektsfengslet, og at han skal holdes i fengsel til den 25. juli. En ny avgjørelse blir tatt etter det.

- I dypet av mitt hjertet kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa rapperens advokat, Slobodan Jovicic, til pressen etter møtet. Han mener at hans klient trolig vil bli frikjent.

Fengslingen av den amerikanske rapperen har også sørget for overskrifter i internasjonale medier siden dag én.

VARETEKTSFENGSLES I TO UKER: Rapperen Rakim Meyers, bedre kjent som ASAP Rocky, varetektsfengsles i to uker i Sverige. Det orienterte aktor Fredrik Karlssom under et fengslingsmøte i Stockholm tingrett fredag. Video: Expressen. Vis mer

Sterke reaksjoner

Reaksjonene på utvidelsen av varetektsfengslingen var mange, der blant andre realitystjernene Kim Kardashian (38) og ektemannen Kanye West (42) ba Jared Kushner (38), presidentens svigersønn, om å snakke med Trump om fengslingen.

De nådde åpenbart fram.

«Takk til Donald Trump, Mike Pompeo, Jared Kushner og alle som er involvert i å få Asap Rocky og hans to venner ut av fengsel», skrev blant andre Kardashian på Twitter fredag formiddag.

Samme ettermiddag uttalte president Donald Trump seg om fengslingen under en pressekonferanse i Det hvite hus.

- Sverige er et fantastisk land, venner av oss. Vi kommer til å snakke med dem, og er allerede i samtaler. Mange i det afroamerikanske samfunnet har spurt meg om jeg kan hjelpe. Jeg kjenner ikke Asap Rocky, men han har stor støtte her i landet, sa Trump, ifølge Expressen.

Videre kunne presidenten fortelle at det var kona Melania Trump som gjorde ham oppmerksom på saken. Hun uttalte følgende under pressekonferansen:

- Vi jobber med utenriksdepartementet og håper å få ham hjem snart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media