HENRY HILL: Den tidligere gangsteren Henry Hill døde tirsdag bare 69 år gammel. Foto: FBI
HENRY HILL: Den tidligere gangsteren Henry Hill døde tirsdag bare 69 år gammel. Foto: FBIVis mer

Henry Hill er død

Den tidligere gangsteren inspirerte Martin Scorsese til å lage den Oscar-vinnende storfilmen «Goodfellas».

(Dagbladet): Mannen som var inspirasjonsgrunnlaget for Martin Scorseses 90-tallssuksess «Goodfellas», Henry Hill, er død.

Hills historie, som en tidligere gangster, som etter hvert ble FBI-informant, la grunnlaget for storfilmen, som høstet en rekke Oscar-nominasjoner og én Oscar-statuett i 1991.

Filmen var basert på boka «Wiseguy» fra 1986, som ble skrevet av krimreporteren Nicholas Pileggi. Boka dokumenterte Hills liv.

Ifølge BBC News døde Hill på et sykehus i Los Angeles tirsdag, dagen etter han fylte 69 år.

- Døde fredfullt Hills kone og manager Lisa Caserta, har ikke oppgitt noen spesiell dødsårsak, men har uttalt at flere års røyking kombinert med komplikasjoner fra et nylig hjerteinfarkt, ledet til dødsfallet.

- Han har vært syk over lengre tid, nå tålte ikke hjertet hans mer, har Caserta uttalt til TMZ.

Hun forteller til CBS News at Hill hadde familien sin rundt seg da han døde, og at han «døde ganske fredfullt, til en 'goodfella' å være». 

Fikk vitnebeskyttelse Henry Hill var en del av Lucchese-mafiaen i New York i rundt 20 år, og var involvert i en rekke kriminelle handlinger, inkludert Lufthansa-kuppet ved John F. Kennedy-flyplassen i 1978, da 5 millioner dollar i kontanter og juveler til en verdi av 875 000 dollar ble stjålet.

Hills gangsterliv tok slutt da han ble arrestert i 1980, og for å unngå fengsling, sa seg enig i å vitne mot sine tidligere mafiasjefer.

Dermed måtte han vitnebeskyttes, men ble på 90-tallet utestengt fra vitnebeskyttelse etter å ha stått bak en ulike narkotikaforbrytelser.

Berømt historie I senere år har Hill figurert mer som en kjendis, og har flere ganger gjestet «The Howard Stern Show». Hill har også etablert sin egen spaghettisaus og åpnet restauranten Wiseguys.

BERØMT PORTRETT: Ray Liotta spiller Henry Hill i 90-tallsklassikeren «The Goodfellas». Foto: Stella Pictures Vis mer

Den Scorsese-regisserte 90-tallsfilmen «Goodfellas» tegnet det berømte portrettet av Henry Hill, som i filmen ble spilt av Ray Liotta. Også kjente skuespillere som Robert De Niro og Samuel L. Jackson hadde roller i filmen.

Selv om filmen var nominert til seks Oscar-priser, var det bare Joe Pesci, som kunne ta med seg statuett hjem for sin innsats i en birolle i filmen.

Henry Hill etterlater seg to barn.

«GOODFELLAS»: Robert De Niro, Joe Pesci og Ray Liotta spilte i Scorseses storfilm fra 1990. Liotta (t.h.) spilte Henry Hill. Foto: Stella Pictures Vis mer