«Top Model» 2016:

Her besvimer «Top Model»-Linda på catwalken: - Alt ble svart

Den 18 år gamle deltakeren falt om på podiet. 

BESVIMER: Da Linda Selmoni (18) sto på catwalken mens deltakere fikk tilbakemeldinger på bildene sine, falt hun i bakken. VIDEO: DISCOVERY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årets «Top Model»-runde er i full gang, og deltakere fra Sverige, Norge og Danmark kjemper side om side for å kapre tittelen «Skandinavias neste Top Model».

I kveld sendes sesongens fjerde episode på TV Norge, og modellene har atter en gang fått et oppdrag de må mestre.

Tro til programmets oppskrift, sendes deltakeren som ifølge dommerne har prestert dårligst ut.

Det er imidlertid ikke det som skapte mest oppstyr under episoden. Da Linda Selmoni (18) sto på catwalken mens deltakere fikk tilbakemeldinger på bildene sine, falt hun i bakken.

- Ble svart

Til Dagbladet forteller 18-åringen at det hele var dramatisk.

- Alt ble svart. Så våknet jeg igjen etter omtrent 20 sekunder. Jeg var helt i sjokkmodus, forteller hun til Dagbladet.

Den unge modellkandidaten tror at kombinasjonen av en lang dag, lite mat og varme studiolamper trolig var grunnen til at det svartnet til for henne.

På spørsmål om hvordan hjelpen hun fikk på stedet var, mener hun at det var upåklagelig. Hun sier at det var en lege på settet som tok hånd om henne etter ulykken.

- Jeg ble godt tatt hånd om. Jeg fikk litt vann og tilbud om noen piller. Men de tok jeg ikke, fordi jeg sjeldent tar medisiner, forteller hun.

18-åringen sier at hun ikke pleier å svime av, og at hun håper å unngå det i tida som kommer.

- Det var skikkelig ubehagelig, forklarer hun.

- Forbilde

Selmoni sier at hun meldte seg på konkurransen for å kunne være et godt forbilde for andre.

- Å bli modell når du er 162 høy er ikke det letteste. Jeg ønsker å være et forbilde, og det å bli modell er fortsatt drømmen min, forklarer hun.

Denne sesongen har konseptet nemlig valgt å satse på en annerledes type jente enn hva foregående sesonger har søkt etter.

Poenget var å fronte et sunt kroppsideal, ifølge Discovery.

Fikk kritikk

Programmet fikk imidlertid kritikk for å omtale jentene som «formfulle», da de fleste brukte størrelse 38 i klær. En av dem som reagerte på dette var professor ved Idrettshøgskolen, Jorun Sundgot-Borgen.

Det å kalle kvinner som bruker størrelse 38 og 40 for formfulle er ganske ekstremt. Dette er svært uheldig og enda en bekreftelse på hvor ekstremt fokuset på kropp har blitt, sa hun til Dagbladet.

Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, ble overrasket over kritikken mot programmet.

- Vi definerer ikke størrelse som verken positivt eller negativt i vårt program, men konstaterer at den tradisjonelle modellverdenen opererer med idealer som for de aller fleste jenter er helt uoppnåelige, fortalte McBride og fortsatte:.

- Vi har vært tydelige i vår kommunikasjon rundt dette programmet at det handler om at kvinner er vakre i virkeligheten, så vel som i modellverden, helt uavhengig av farge, fasong og størrelse, sa hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer