Emmy-utdelingen 2019:

Her blir tv-stjerna historisk

Disse vant pris i natt.

FØRSTE GANG: Billy Porter blir historisk når han vinner beste mannlige skuespiller under nattens Emmy-awards. Video: NTB Scanpix/Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag var noen av verdens beste skuespillere samlet i Los Angeles, da den årlige Emmy-utdelingen gikk av stabelen. Prisutdelingen begynte klokka 02:00, og var ferdig tre timer seinere.

Årets sending hadde ingen programleder, var delt opp i sketsjer, utdeling av priser og andre innslag. Som alltid var et knippe stjerner nominert til priser - noen etablerte og andre var nykommere. Likevel var det knyttet spenning til ett spesielt moment under utdelingen.

«Game of Thrones» rundet, som kjent, av tidligere i år, og kan enkelt omtales som en av de mest omdiskuterte og populære seriene noensinne. Siste sesong mottok noe blandende tilbakemeldinger, men ble likevel sett på som en verdig avslutning. Emmy-juryen valgte derfor å gi serien elleville 32 nominasjoner, som er ny rekord.

Nederlag

Den forrige kom i 1994, da «NYPD Blue» ble nominert 27 ganger. «Game of Thrones» kunne dermed fort bli den mestvinnende serien i løpet av én utdeling noensinne.

Den første prisen gikk til Peter Dinklage, som i serien har spilt den kyniske Tyrion Lannister i serien. Han vant pris for beste mannlige birolle i dramaserie, en pris han også har stukket av med før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer