Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«På tur med Dag Otto»:

Her brekker komiker Kevin Vågenes ryggen: - Lydene er jo helt forferdelig

Brutale scener under TV 2-innspilling. 

BRUTALE BILDER: Det gikk skikkelig galt for Kevin Vågenes (29) da han ble med «På tur med Dag Otto». Her er den mye omtalte hendelsen, som viser hvordan komikeren brakk ryggen i skibakken. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under innspilling av «På tur med Dag Otto» i april at komiker Kevin Vågenes (29) havnet i en alvorlig ulykke.

Hendelsen fant sted under en konkurranse i et alpinanlegg i Tromsø. Da komikeren falt på vei ned bakken, braste han inn i et tre, noe som resulterte i at Vågenes ble fraktet til sykehus med brukket rygg.

Alvoret i saken førte til at TV 2 ville ta en redaksjonell vurdering om hvorvidt klippet i det hele tatt skulle vises på TV.

- Veldig redd

Nå får imidlertid hele Norge se hva som faktisk gikk galt denne aprildagen.

- Det var nesten mer uhyggelig å se klippet, enn det var under selve ulykken. De lydene er jo helt forferdelig å høre på. Jeg husker at jeg ikke fikk puste, men ellers var jeg helt fortumla på grunn av adrenalinet. Det var først da jeg jeg ble løftet opp på båra at jeg kjente smerter og begynte å hyperventilere. Jeg var veldig redd, sier Kevin Vågenes til Dagbladet.

I sekvensen ser man at komikeren har sterke fysiske plager etter fallet. Selv husker han mye av den konkrete ulykka.

- Etterpå husker jeg at alt gikk veldig fort. Jeg ble rushet til sykehus og fikk umiddelbar hjelp. Legene var fantastiske.

Takket for støtten

Hverken produksjonen eller Vågenes skjønte omfanget av skadene da han først ble fraktet til sykehus.

Da Dagbladet var i kontakt med kanalen i april, kunne TV 2 bekrefte at de hadde tatt alle forholdsregler, og at sikkerheten var som den skulle være i et alpinanlegg.

- Seefood TV brukte deler av bakken, og området var stengt av for andre. Kevin ble litt for ivrig, konkurranseinstinktet hans er stort og det hele resulterte i en kjedelig ulykke hvor han kom i nærkontakt med et tre, sa Unn Grethe Berge, pressekontakt i TV 2, til Dagbladet.

Vågenes bar heller ikke nag overfor TV 2 eller produksjonsselskapet Seefood TV, og takket blant annet for støtten de hadde gitt ham.

- Fortsatt vondt

Overfor Dagbladet forklarer Unn Grethe Berge hvilke redaksjonelle avgjørelser som ble tatt i forbindelse med å vise klippet.

- Avgjørelsen redaksjonelt om å vise ulykken er tatt i samarbeid med Kevin som har sett gjennom bildene av ulykken på forhånd og gitt samtykke. Hendelsen preger store deler av episoden så det faller naturlig siden Kevin var enig.

- Seefood produksjonsselskap som produserer «På tur med Dag Otto» har hatt tett oppfølging og dialog med Kevin siden ulykken, fortsetter hun.

Vågenes er blant annet kjent fra tv-serier som «Kollektivet» og «Mellom bakkar og berg». I fjor vant han også Komiprisen for «Årets gjennombrudd» for sistnevnte.

I dag er 29-åringen også tilbake i full jobb.

- Det går fint, jeg er tilbake i full jobb og fungerer som normalt. Jeg har riktignok fortsatt vondt i ryggen, og var akkurat på MR-scanning for å sjekke hvordan det så ut. Ryggvirvelen som ble skadet er fortsatt skeiv, i tillegg er det noen muskler som har fått seg en trøkk. Men forhåpentligvis blir jeg helt bra igjen, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!