Kristen Stewart på filmfestivalen i Cannes:

Her bryter stjerna den omstridte Cannes-reglen

Kristen Stewarts feministiske protest hylles.

REBELSK: Kvinner som ikke ankommer festivalen med høye hæler, risikerer å ikke komme inn. Skuespiller Kristen Stewart tok hælene av seg på løperen, som et statement. Foto: NTB scanpix
REBELSK: Kvinner som ikke ankommer festivalen med høye hæler, risikerer å ikke komme inn. Skuespiller Kristen Stewart tok hælene av seg på løperen, som et statement. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den glamorøse filmfestivalen i Cannes er allerede i full sving, og nye produksjoner av blant andre Spike Lee og Lars von Trier er til stor entusiasme vist fram for filmfiffen i den franske byen.

Store, etterlengtede produksjoner drar naturligvis eksklusive gjester til den røde løperen, som i over 100 år har vært tradisjon i forkant av filmpremierer. Skuespiller Kristen Stewart (28), kjent fra blant annet «Twilight»-filmene og «Personal Shopper», var blant dem som kastet glans på premieren til filmen «BlacKkKlansman» mandag kveld.

Hun valgte imidlertid ikke å gå diskret nedover det røde teppet. For å vise avsky overfor filmfestivalens rigide kleskode, kastet hun sine Christian Louboutin-pumps og spaserte ned løperen barbeint.

- Må endres sporenstreks

Medier som Time, Elle og USA Today har omtalt den noe spesielle saken. I Cannes får nemlig inviterte kvinner streng beskjed om at de ikke får gå i noe annet enn høye hæler - en regel Stewart selv og andre skuespillere har tatt til orde for å endre flere ganger tidligere.

Likevel har ikke regelen latt seg påvirke av tidens tann, og Stewart - som ennå ikke har kommentert stuntet - valgte derfor å demonstrere akkurat hva hun mente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer