«På tur med Dag Otto»:

Her drikker Dag Otto sin egen urin: - Oste gammel prostata

Kristian Ødegård var hakket mer skeptisk til tv-makkerens overlevelsesstunt.

DRIKKER SIN EGEN URIN: Dag Otto Lauritzen smaker velvillig på sin egen destillerte urin i TV 2-programmet «På tur med Dag Otto». Reisefølget er imidlertid langt mer skeptiske. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Urin skal destilleres når TV 2-duoen Dag Otto Lauritzen (60) og Kristian Ødegård (42) tar med seg «Sofa»-kjendisene Tore Petterson og Adam Schjølberg til Jordan i kveldens «På tur med Dag Otto».

Ideen er å drive «rekognosering» i den arabiske ørkenen, slik som Lauritzens store filmhelt, T.E. Lawrence - fra Oscar-favoritten «Lawrence of Arabia».

Det oppstår store protester i reisefølget når Lauritzen drar fram destilleringsutstyr midt i ørkenen for å vise hvordan man kan overleve i nøden.

- Lukta er verre enn smaken

- Jeg drikker ikke urin, hvis det er det du skal fram til, sier Tore Petterson når Lauritzen setter ord på hva som må til når man er «nær døden».

- Dere skal drikke min urin, forklarer 42-åringen.

Etter å ha tisset i et glass, for deretter å ha destillert væsken, viser Lauritzen hvordan det skal gjøres.

- Hvis man går tom for vann, må man ty til nødløsninger. Det var ikke noe problem å drikke det, og jeg ble ikke dårlig. Jeg drakk ikke litervis, altså, sier Lauritzen til Dagbladet.

- Hvordan smakte det?

- Det var jo destillert, så det smakte ikke så mye. Lukta er nok verre enn smaken, sier han.

Tok en for laget

Kristian Ødegård er uenig.

- Det både luktet og smakte. Hele kokeapparatet oste gammel prostata, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Sammensetningen blir ikke mindre tung når det kommer fra en relativt gammel kropp. Jeg tok ikke en stor shot, men det var nok til kjenne både lukt og smak. Det var jo destillert, så man skulle jo tro at det verste var borte.

Tore Petterson og Adam Schjølberg hadde en mindre velvillig holdning til Lauritzens urin-brygg, og slapp unna smaksprøven.

- Siden ingen andre ville, måtte jeg nesten redde inn scenen. Det var jo uansett interessant å sjekke hva det smaker, selv om jeg ikke har planer om å gjøre det igjen. Når det er sagt - vi drakk nok verre ting der nede.

Ødegård og Lauritzen er langt fra de første som har drukket urin på tv. I fjor spiste Michelle Rodriguez mus som var kokt i egen urin - i programmet til den britiske eventyreren Bear Grylls. Han ble selv satt ut av det motbydelige måltidet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer