Her er a-ha-Magnes ukjente supergruppe

«Hemmelig» Berlin-debut i går.

FURUHOLMEN-O-RAMA:  De øvrige medlemmene av «Apparatjik» ikledde seg Magne Furuholmen-masker mens a-ha-veteranen svarte på spørsmål. Fra venstre: Coldplays Guy Berryman, Martin Terefe, Mew-vokalist Jonas Bjerre og Magne Furuholmen. Foto: Øyvind Øvergård/NRK/LYDVERKET
FURUHOLMEN-O-RAMA: De øvrige medlemmene av «Apparatjik» ikledde seg Magne Furuholmen-masker mens a-ha-veteranen svarte på spørsmål. Fra venstre: Coldplays Guy Berryman, Martin Terefe, Mew-vokalist Jonas Bjerre og Magne Furuholmen. Foto: Øyvind Øvergård/NRK/LYDVERKETVis mer

|||(Dagbladet): Skjult i en kube og med Morten Harket som publikummer, debuterte Magne Furuholmen i all «hemmelighet» med supergruppa Apparatjik i Berlin i går kveld, melder NRK Lydverket.

Med på laget har a-ha-veteranen fått Mew-vokalist Jonas Bjerre, Coldplay-bassist Guy Berryman og Martin Terefe, som blant annet har produsert Cat Stevens, Jason Mraz, a-ha og Mew.

— Denne settingen gir oss en helt annet frihet enn de forskjellige vi alle kommer fra, sier Furuholmen til Lydverket, som beskriver det nye albumet «We Are Here» som «11 låter i skjæringspunktet mellom melodiøs synthpop, Mews stjernejagede vokal og skyggeteater».

I likhet med resten av publikum fikk a-ha-nestor Morten Harket bare sett gruppemedlemmenes skygger gjennom kuben på scenen.

SKYGGE: Gruppa var skjult inne i en spesialdesignet kube under hele konserten. Foto: NRK/LYDVERKET
SKYGGE: Gruppa var skjult inne i en spesialdesignet kube under hele konserten. Foto: NRK/LYDVERKET Vis mer

— Forfriskende, og selv om Magne ikke har tid til dette nå like før turneen vår, tror jeg dette er den beste forberedelsen han kunne gjort, sier Harket til NRK. A-ha skal i år legge ut på en omfattende avskjedsturné i Sør- og Nord-Amerika.

Foruten en konsert under CTM-festivalen i Tyskland er Apparatjiks framtid uklar. De sier imidlertid til Lydverket at de ønsker et fortsatt samarbeid.

FORNØYD: Morten Harket var til stede for å se a-ha-kollegaens opptreden. - Forfriskende, sier Harket om konserten. Foto: EPA/OLIVER BERG/SCANPIX
FORNØYD: Morten Harket var til stede for å se a-ha-kollegaens opptreden. - Forfriskende, sier Harket om konserten. Foto: EPA/OLIVER BERG/SCANPIX Vis mer