Her er årets «charter»-kjendiser

- Du må jo for faen ikke legge meg på en strand, ler Martin Schanche (66).

FØRSTE SYDENTUREN: - Du må jo ikke legge meg på en strand. Da er det bare å hente hjernekrymperen med det samme! sier tidligere «Mr. Rallycross», Martin Schanche (66). Likevel la han og kona Birgit ut på sydentur i den aller første sesongen av kjendisversjonen av 
«Charterfeber». Foto: TV3/Åsne Thorsen
FØRSTE SYDENTUREN: - Du må jo ikke legge meg på en strand. Da er det bare å hente hjernekrymperen med det samme! sier tidligere «Mr. Rallycross», Martin Schanche (66). Likevel la han og kona Birgit ut på sydentur i den aller første sesongen av kjendisversjonen av «Charterfeber». Foto: TV3/Åsne ThorsenVis mer

(Dagbladet): Den tidligere fartsbølla og FrP-politiker Martin Schanche (66) har ikke vært kjent for å være redd nye ting.

Nå kan den 66 år gamle «Mr. Rallycross» også føre opp reality-tv på lista over sine prestasjoner.

- Jeg blir gal! Schanche blir nemlig nå å se som en av deltakerne i den aller første sesongen av TV3-programmet «Charterfeber - kjentfolk på tur».

- Dette er faktisk aller første gang jeg har vært på en skikkelig sydentur. Vi fikk jo heller aldri tatt den bryllupsreisa, så den tok vi jo nå - tjue år etter.

FAR OG DATTER: Skuespiller Mikkel Gaup tok med seg datteren Maiken til sydentur i regi av TV3. Foto: TV3/Åsne Thorsen
FAR OG DATTER: Skuespiller Mikkel Gaup tok med seg datteren Maiken til sydentur i regi av TV3. Foto: TV3/Åsne Thorsen Vis mer

- Det var en interessant opplevelse, humrer rallyentusiasten, som dro én uke til Kos med kona Birgit.

- Hva mener du med interessant?

- Du må jo for faen ikke legge meg på en strand. Da er det bare å hente «hjernekrymperen» med det samme. Jeg blir gal!, sier han og skrattler.

Charter-kjendisene Også andre kjente fjes som skuespilleren Mari Maurstad, Great Garlic Girls-stjerna Terje Schrøder, skuespiller og filmregissør Leon Bashir, Mikkel og datteren Maiken Gaup har tatt turen til sydligere strøk i regi av TV3.

CHARTER-VETERAN: Svein Østvik tok med seg kompisen Gunnar på sydentur. Foto: TV3/Åsne Thorsen
CHARTER-VETERAN: Svein Østvik tok med seg kompisen Gunnar på sydentur. Foto: TV3/Åsne Thorsen Vis mer

Også «charterveteranene» Svein Østvik og Hilde Skovdahl dukker opp på skjermen. I går ble førstnevnte dømt til 26 dager ubetinget fengsel, etter at han i fjor kjørte bil med en promille på 1,52.

Skovdahl dro til Kos sammen med den 16 år gamle sønnen Oscar og fem av kameratene hans.

- Det har blitt noen spaltemeter For rallycrosseren Schanche begynner det å bli et par år siden han sist var i rampelyset.

- Jeg har sett med selv på tv så inmari mye. Du må huske på at jeg holdt på aktivt fra 77' til oktober 2001. Da det ikke var løp ble det jo forventet at jeg stilte opp som pauseklovn, sier han. 

Slo til Ap-politiker I 2003 havnet Schanche derimot i media av en helt annen grunn, da Tanaværingen langet til Ap-politikeren Torgeir Micaelsen under et skolevalgmøte i Drammen.

- Det har blitt en del spaltemeter, og det aller meste av det har jo vært av det gode, humrer han.

- Ville drite meg ut Schanche har imidlertid ikke vært helt sikker på debuten som reality-kjendis.

- Det gikk lang tid før jeg takket ja. Jeg vet ikke helt hvorfor de ville ha meg med igrunn. Eller jo, de ville jo prøve å drite meg ut som en gammel tulling.

DRO PÅ SAFARI: Mens mange av de andre charter-deltakerne reiste til Kos, tok skuespiller Mari Maurstad turen til Sør-Afrika og safari. Foto: TV3
DRO PÅ SAFARI: Mens mange av de andre charter-deltakerne reiste til Kos, tok skuespiller Mari Maurstad turen til Sør-Afrika og safari. Foto: TV3 Vis mer

Skal vi tro rallyhelten, ble ikke det noe av.

- Nei, vi stakk jo bare avgårde, vi. Det stakkars filmteamet prøvde så godt de kunne å holde tritt med oss, sier han, og legger til:

- Jo, forresten. Det er én ting som blir litt flaut å se. Jeg svømmer helt forjævlig dårlig.

Kjendisversjonen av «Charterfeber» begynner på TV3 i mars.

BLE MED: Også Great Garlic Girl-stjerna Terje Schrøder er med i den aller første sesongen av «Charterfeber - kjentfolk på tur». Foto: TV3/Åsne Thorsen
BLE MED: Også Great Garlic Girl-stjerna Terje Schrøder er med i den aller første sesongen av «Charterfeber - kjentfolk på tur». Foto: TV3/Åsne Thorsen Vis mer