Vinnere av Gullruten 2018:

Her er årets Gullruten-vinnere

«Heimebane» var forhåndsfavoritt, og tok storeslem i Bergen lørdag kveld.

TRE PRISER: «Heimebane» gjorde storeslem under årets Gullruten-utdeling i Bergen. «Beste mannlige skuespiller» gikk til Axel Bøyum, mens Ane Dahl Torp stakk av med prisen for »Beste kvinnelige skuespiller». I tillegg ble serien kåret til «Beste drama». Reporter: Ingrid Cogorno / Video: Linn-Christin Marthinussen / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRIEGHALLEN (Dagbladet): I kveld skal det ypperste fra siste års tv-programmer hedres under den årlige Gullruten-utdelingen i Bergen.

  • Se den fullstendige listen over kveldens vinnere (uthevet) nederst i saken.

Det var kjendistungt under den røde løperen tidligere i kveld, og det ble raskt tydelig at det var knyttet stor spenning til hvordan kvelden ville gå for forhåndsfavoritter og andre nominerte.

De første som kunne slippe jubelen løs og motta sin utmerkelse under selve showet, var komikerne Morten Ramm (39) og Einar Tørnquist (35). Duoen vant prisen for beste reality, mot blant annet «Luksusfellen» og «Teenage Boss», for sitt «Ramm og Tørnquist redder Norge» - der de har reist landet rundt for å redde utrydningstruede bedrifter og virksomheter.

- Ga mersmak

- Jeg hadde egentlig ikke forventet det, men jeg tror jeg hadde blitt rimelig sur om jeg tapte over «Teenage Boss» og «Luksusfellen». Så det var absolutt en seier som ga mersmak, sier Morten Ramm til Dagbladet.

Einar Tørnqvist er ikke i tvil om at kveldens feiring blir av den store sorten. Ramm er selv vant til å «vinne festen», og sier at han er uthvilt og klar for en aften de trolig ikke glemmer med det første.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.