Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Melodi Grand Prix 2018:

Her er årets Melodi Grand Prix-finalister

Alexander Rybak er blant de ti artistene som skal kjempe om å bli Norges bidrag i Melodi Grand Prix-finalen.

GJØR COMEBACK: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister mandag ettermiddag. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
GJØR COMEBACK: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister mandag ettermiddag. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MARIENLYST/ OSLO (Dagbladet): Mandag ettermiddag ble deltakerne i 2018-utgaven av Melodi Grand Prix avslørt i Store Studio på NRK Marienlyst.

I år som i fjor er det ti forskjellige artister som skal kjempe om å bli Norges bidrag i Eurovision Song Contest, som arrangeres i Lisboa fra 8. til 12. mai.

De håpefulle artistene møtes først i den norske MGP-finalen i Oslo Spektrum lørdag 10. mars, der det norske folk skal stemme fram én av dem.

PROGRAMLEDERE: Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh presenterte i ettermiddag årets MGP-finalister. Foto: NRK
PROGRAMLEDERE: Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh presenterte i ettermiddag årets MGP-finalister. Foto: NRK Vis mer

Årets aller mest profilerte finalist ble annonsert helt til slutt:

Hele Norges Alexander Rybak. Rybak ble som kjent historisk da han vant Eurovision-finalen i 2009 med låta «Fairytale» - og hanket inn en høyere poengsum enn noensinne tidligere.

- Se på denne fantastiske buketten av artister! Siden sist føler jeg at jeg har blitt roligere og lært å sette pris på ting. Og noe man må sette pris på, er å bli invitert til Norges største musikkfest, sa Rybak fra scenen. ​

- MÅ JEG TOPPE DET?: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

Flere kjente navn

Den første artisten som ble annonsert, var Charla K. Hun deltar med låta «Stop the music». Tekst og melodi er skrevet av Charlotte Kjær, Per Gessle og Alex Shield.

Årets andre MGP- artist er et kjent navn for mange. I 2005 kom han nemlig på tredjeplass i «Idol»: Alejandro Fuentes deltar med låta «Tengo Otra».

Fuentes har skrevet sangen sammen med Angel Arce Pututi og Alejandro Arce Pututi.

- Jeg har lyst til å drive med dette fremover og finne tilbake til røttene. Jeg har sinnsykt lyst til å representere Norge og vinne Eurovision, sa Fuentes fra scenen.

DELTAR: Alejandro Fuentes, blant annet kjent fra «Idol», er blant artistene i årets Eurovision. Foto: Nina Hansen, Dagbladet.
DELTAR: Alejandro Fuentes, blant annet kjent fra «Idol», er blant artistene i årets Eurovision. Foto: Nina Hansen, Dagbladet. Vis mer

Årets tredje finalist deltok faktisk i Eurovision-finalen i fjor. Aleksander Walmann, som deltok med JOWST i fjor, er tilbake i år med låta «Talk to the Hand».

Selv om JOWST, eller Joakim With Steen som han egentlig heter, ikke er med på scenen i år, har Walmann skrevet årets bidrag sammen med nettopp With Steen, samt Jonas McDonnell og Magnus Klausen.

- MGP og Eurovision i fjor var det mest fantastiske eventyret jeg kunne drømme om å være med på. Og jeg kommer søren meg igjen i år også. Jeg har aldri vært i Portugal, sier Walmann lattermildt fra scenen.

Fornøyd: Aleksander Walmann og vokalist Joakim With Steen «JOWST» var storfornøyd med resultatet etter finalen i Eurovision Song Contest i Kiev. Reporter: Hedda Fannemel Espeli. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Gjør comeback i Eurovision

Årets fjerde finalist er også en MGP-veteran. Stella Mwangi deltar sammen med Alexandra Rotan, med låta «You got me».

- Det var jo så gøy første gang. Da fikk jeg hele Norge til å synge på swahili, forklarte Stella Mwangi om comebacket fra scenen.

Da Stella deltok i 2011 var forhåpningene før Eurovision skyhøye. Norge var imidlertid ikke forhåndskvalifisert, så hun måtte først gjennom semifinalerunden for å kvalifisere seg til finalen.

Stella røk overraskende ut i semifinalen, noe som innebar at Norge for første gang siden 2007 ikke var representert i finalen. ​

GJØR MGP-COMEBACK: Stella Mwangi representerte Norge under MGP i 2011, men røk ut i semifinalen. I år gjør hun comeback, sammen med Alexandra Rotan (t.v). Foto: Nina Hansen, Dagbladet.
GJØR MGP-COMEBACK: Stella Mwangi representerte Norge under MGP i 2011, men røk ut i semifinalen. I år gjør hun comeback, sammen med Alexandra Rotan (t.v). Foto: Nina Hansen, Dagbladet. Vis mer

Årets femte finalist, Vidar Villa, deltar med låta «Moren din». Han har skrevet tekst og melodi sammen med Jonas Thomassen.

- Jeg hadde lyst til å lage en låt som hedrer alle de flotte mødrene der ute. På en litt spesiell måte, fortalte Villa fra scenen.

Kjent fra «Stjernekamp»

Årets sjette finalist er Tom Hugo Hermansen, som deltar under artistnavnet tom Hugo. Han deltar med låta «I like i like i like», som han har skrevet selv.

Årets syvende artist er allerede et velkjent navn, og før jul deltok hun i NRK-programmet «Stjernekamp»: Ida Maria deltar med låta «Scandilove». ​

- Vi bor i et av verdens mest skandinaviske land og jeg er så stolt over å være norsk. Det handler ikke bare om den skandinaviske elskeren, men også om de sterke kvinnene vi har i Norge og Skandinavia. Nå har vi fått ny regjering, og tenk at det er tre kvinner som skal styre landet vårt! forklarer Ida Maria humørfylt fra scenen, og la til:

- Det er også en hyllest til den skandinaviske sommeren!

DELTAR I ÅRETS MGP: Ida Maria deltok før jul i NRK programmet Stjernekamp. Nå skal hun kjempe om å bli Norges bidrag i MGP. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
DELTAR I ÅRETS MGP: Ida Maria deltok før jul i NRK programmet Stjernekamp. Nå skal hun kjempe om å bli Norges bidrag i MGP. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

Årets åttende finalist er 19 år gamle Rebecca Thorsen. Hun deltar med låta «Who we are», som er skrevet av Kjetil Mørland. Han skrev for øvrig også låta «A Monster Like Me», som gikk til topps i den norske MGP-finalen i 2015.

- Den handler om å stå opp for seg selv. Våge å si at man er god nok. Å elske seg selv uansett hvordan man ser ut. Man er faktisk bra nok, understreker Rebecca.

Årets niende finalist er Nicoline Berg Kaasin, som deltar med låta «Light me up». Hun deltok i «Stjernekamp» i 2016, hvor hun endte på andreplass.

- Jeg har vært med på det meste av musikkonkurranser, så jeg må jo teste dette også. Det er jo et fantastisk år, med veldig bra låter! sa hun fra scenen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!