Melodi Grand Prix 2018:

Her er årets Melodi Grand Prix-finalister

Alexander Rybak er blant de ti artistene som skal kjempe om å bli Norges bidrag i Melodi Grand Prix-finalen.

GJØR COMEBACK: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister mandag ettermiddag. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
GJØR COMEBACK: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister mandag ettermiddag. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARIENLYST/ OSLO (Dagbladet): Mandag ettermiddag ble deltakerne i 2018-utgaven av Melodi Grand Prix avslørt i Store Studio på NRK Marienlyst.

I år som i fjor er det ti forskjellige artister som skal kjempe om å bli Norges bidrag i Eurovision Song Contest, som arrangeres i Lisboa fra 8. til 12. mai.

De håpefulle artistene møtes først i den norske MGP-finalen i Oslo Spektrum lørdag 10. mars, der det norske folk skal stemme fram én av dem.

Årets aller mest profilerte finalist ble annonsert helt til slutt:

Hele Norges Alexander Rybak. Rybak ble som kjent historisk da han vant Eurovision-finalen i 2009 med låta «Fairytale» - og hanket inn en høyere poengsum enn noensinne tidligere.

- Se på denne fantastiske buketten av artister! Siden sist føler jeg at jeg har blitt roligere og lært å sette pris på ting. Og noe man må sette pris på, er å bli invitert til Norges største musikkfest, sa Rybak fra scenen. ​

Flere kjente navn

Den første artisten som ble annonsert, var Charla K. Hun deltar med låta «Stop the music». Tekst og melodi er skrevet av Charlotte Kjær, Per Gessle og Alex Shield.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer