Her er årets Miss Universe-jenter

Men Norge rakk ikke finalen.

(Dagbladet): 12. september skal 89 kvinner fra alle verdenshjørner kjempe om retten til å kunne kalle seg universets vakreste kvinne.

Da arrangeres nemlig den årlige Miss Universe-konkurransen, denne gangen i São Paulo i Brasil. Konkurransen eies av mangemilliardær og tv-kjendis Donald Trump.

Fotball og ridning Deltakerne skal bedømmes innen tre kategorier; badedrakt, aftenkjole og intervju, skriver International Business Times.

Og det holder ikke bare å være pen for å bli kåret til verdens vakreste. Deltakerne personlighet blir satt under lupen, samtidig som deltakerne i ukene før konkurransen må vise sin fortreffelighet i blant annet fotball og ridning.

Til slutt får den heldige vinneren overrakt missekronen av meksikanske Ximena Navarrete, fjorårets Miss Universe-vinner.

Norge rakk ikke finalen Norge og Mona Grudt vant Miss Universe i 1990, men det har lenge vært kjent at Norge ikke deltar i årets Miss Universe.

Arrangøren rakk rett og slett ikke å avholde den norske finalen i tid før påmeldingsfristen til Miss Universe gikk ut.

Finalen ble ikke arrangert før forrige helg, da Anna Zahl stakk av med Frøken Norge-tittelen.

BLE MISS UNIVERSE: Mona Grudt vant konkurransen i 1990. I år er ikke Norge med. Foto: Ole Morten Melgård
BLE MISS UNIVERSE: Mona Grudt vant konkurransen i 1990. I år er ikke Norge med. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Nå satser arrangøren i stedet fram mot konkurransen i 2012.

De siste 25 åra har Norge bare to ganger tidligere ikke stilt med kandidat i den internasjonale Miss Universe finalen, i 1996 og 1997, skriver Frøken Norge på sine hjemmesider.

«Grunnen til at Frøken Norge-finalen i år ble utsatt skyldes arbeidet med å få konkurransen på TV igjen,» heter det videre.

FAVORITT: Argentinske Natalia Rodriguez er blant storfavorittene, og er allerede blitt utpekt til «Miss Fotogen». Foto: Darren Decker/EPA/Scanpix
FAVORITT: Argentinske Natalia Rodriguez er blant storfavorittene, og er allerede blitt utpekt til «Miss Fotogen». Foto: Darren Decker/EPA/Scanpix Vis mer