DOMMERPANELET: Kurt Nilsen (fra venstre), Tone Damli Aaberge, Gunnar Greve Pettersen og Esben Selvig utgjør dommerpanelet når «Idol» til våren går inn i sin sjuende sesong. Foto: Bjørn Wad / TV 2
DOMMERPANELET: Kurt Nilsen (fra venstre), Tone Damli Aaberge, Gunnar Greve Pettersen og Esben Selvig utgjør dommerpanelet når «Idol» til våren går inn i sin sjuende sesong. Foto: Bjørn Wad / TV 2Vis mer

Her er de fire «Idol»-dommerne sammen for første gang

«Dansken» og Gunnar Greve blir med Tone og Kurt.

(Dagbladet): Det er allerede kjent at både Tone Damli Aaberge (24) og Kurt Nilsen (33), begge med fortid som «Idol»-deltakere, skal fungere som dommere når TV 2 til våren går i gang med sjuende sesong av konseptet. Drøye én uke før første auditionrunde finner sted i Bergen, er samtlige fire dommere på plass.

Dagbladet kan i dag fortelle at også manager Gunnar Greve Pettersen (30) og artist Espen «Dansken» Selvig (34) skal ha fast plass i dommerpanelet.

- Definitivt tårer - Jeg er glad for at jeg får være med en runde til, og kjempehappy med denne firerbanden, sier Greve Pettersen, som også figurerte bak dommerbordet forrige sesong.

De fire ser fram til å ta fatt på dommerjobben, og forteller at seerne kan forvente et følelsesladet dommerpanel.

- Det blir definitivt tårer. Jeg er et følelsesmenneske, og veldig glad for det. «Idol» vil nok by på alle slags følelser for min del - både latter, tårer og aggresjon, sier Damli.

Damli er ikke den eneste som ser for seg at «Idol» kan bli et følelsesladet kapittel.

- Jeg begynner å gråte av Norvegia-reklamen, så det kan tenkes at det kommer et par tårer fra meg, sier Selvig.
  Utålmodig danske Selvig, populært kalt «Dansken», kommer neppe til å bidra med tålmodighet til dommerpanelet.

-  Jeg er litt bekymret for egen tålmodighet. Hvis jeg kommer meg gjennom dette uten å få kreft i øregangene, er jeg jævlig happy, sier den tidligere Klovner i kamp-vokalisten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til å skulle lage familieunderholdning, ble Selvig far for første gang i vår, og lørdag giftet han seg med samboeren Rebecca Medbøe.

- Ja, nå kommer den virkelige Esben fram i lyset. Det mange ikke vet er at når alle er ute på byen, sitter jeg med pleddet på beina og løser kryssord. Espen Eckbo-karakteren Asbjørn Brekke er faktisk tufta på mitt privatliv. Så dette er min sanne side, sier «Dansken».

Dommerkollega Damli har sitt bryllup foran seg: Sommeren 2013 gifter hun seg med skuespillersamboeren Aksel Hennie (36), men hun er ikke redd for at byllupsforberedelsene må skygge for en travel hverdag som artist og «Idol»-dommer.

- Vi har kontroll, bedyrer artisten.

Åpent sinn Også vinneren av historiens første, norske «Idol»-sesong kommer til å by på følelser, om enn ikke i form av tårer:

- Jeg må nok holde meg litt lavt for ikke å si noe galt når jeg i tolvte time hører på en som ikke har noe der å gjøre. Det blir spennnende, ler Nilsen.

Det til tross lover Nilsen å holde et åpet sinn, som et resultat av kommentarene han fikk da han selv møtte opp til sin første «Idol»-audition i 2002. «Du er ingen popstjerne», fikk han høre fra dommerne, som under tvil sendte ham videre.

 - Her er alle velkomne. Kanskje får jeg øynene opp for ett nytt talent, et menneske som kan blåse alle av banen, sier Nilsen.