Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Kate og prins William i Norge:

Her er de i Norge

Hertugparet er i gang med det etterlengtede norgesbesøket.

VELKOMMEN: Hertuginne Kate og prins William ankom Norge like etter klokka 12:00 torsdag ettermiddag. Kronprinsparet sto klare for å klemme britene. Foto: NTB scanpix
VELKOMMEN: Hertuginne Kate og prins William ankom Norge like etter klokka 12:00 torsdag ettermiddag. Kronprinsparet sto klare for å klemme britene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka 12 tidlig i ettermiddag landet hertuginne Kate og prins William i Norge. Paret ankom i et Embraer Legacy 600-fly, som de har benyttet seg av flere ganger. De landet på den militære delen av Gardermoen, og fikk litt av en velkomst. Rød løper ble rullet ut av ansatte på flyplassen.

Hertuginnen dukket opp i blå kåpe og stillethæler, mens ektemannen gikk for et fargesterkt rødt skjerf. Kronprinsessen matchet prinsen, da hun hadde gått for et skjerf av samme farge.

PRIVATFLY: Her har flyet til Kate og William landet i Norge. Foto: NTB scanpix
PRIVATFLY: Her har flyet til Kate og William landet i Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

De ble tatt imot av blant andre kronprinsparet, den britiske ambassadøren til Norge og den norske ambassadøren til Storbritannia.

Ifølge parets offisielle program skal de derimot ikke henge på flyplassen hele dagen. Ferden går videre til Slottet, der de skal møte den resterende delen av kongefamilien. De skal etter planen ankomme i limousiner klokka 12:45.

KJÆRKOMMENT GJENSYN: Kronprinsparet har møtt Kate og William tidligere, men det er første gang de er på offisielt besøk til Norge. Ankomsten virket trivelig, og parene sto og småpratet før de hoppet inn i ventende biler. Foto: Andreas Fadum
KJÆRKOMMENT GJENSYN: Kronprinsparet har møtt Kate og William tidligere, men det er første gang de er på offisielt besøk til Norge. Ankomsten virket trivelig, og parene sto og småpratet før de hoppet inn i ventende biler. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Dronning Sonja og kong Harald står klare for å ønske gjestene velkommen.

Etter det Se og Hør erfarer er det også her de skal bo under besøket. Mens pressen forvises til et hotell i nærheten, får altså hertugparet kose seg sammen med kongeparet. De skal bo i Kong Haakon-suiten, som av flere er beskrevet som det fineste gjesteværelset på Slottet.

HILSTE PÅ: Kronprinsparet sto klare for å ønske sine kongelige kolleger velkommen til Norge på den militære delen av Oslo lufthavn. Foto: NTB scanpix
HILSTE PÅ: Kronprinsparet sto klare for å ønske sine kongelige kolleger velkommen til Norge på den militære delen av Oslo lufthavn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Innholdsrik dag

Inne er det duket for offisiell fotografering, så det går trolig ikke lang tid før de første bildene av hertugparet sammen med dronning Sonja og kong Harald dukker opp.

De skal ikke henge på Slottet med kongeparet hele dagen. Programmet for dagen en rolig, men innholdsrikt, slik at de på best mulig måte skal få sett det Oslo har å by på.

FLAGGES: På den militære delen av Gardermoen er det hengt opp britiske og norske flagg for å feire besøket. Foto: NTB scanpix
FLAGGES: På den militære delen av Gardermoen er det hengt opp britiske og norske flagg for å feire besøket. Foto: NTB scanpix Vis mer

Klokka 15:00 skal Kate og William bli vist rundt i Ingrid Alexandras skulpturpark, som ligger i Slottsparken. Her vil kongeparet, kronprinsparet, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra vise frem de morsomme skulpturene, som barn rundt om i Norge har designet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Følget vil trolig komme ut gjennom hovedporten på Slottsparken og ta «sløyfa» mot Wergelandsveien og returnere til Slottet via baksiden. Her er det ventet at mange vil møte opp, for å forhåpentligvis sikre seg et glimt av hertugparet.

En time etter spaserturen i Slottsparken, klokka 16:00, skal Kate og William på en liten visitt innom gründerkollektivet MESH, som hjelper startup-bedrifter. Her skal prinsen blant andre møte Magnus Carlsen.

I fire etasjer finnes det kafé, kontorer, møterom og verksted. Her kan du se hertugparets ankomst - og avreise en time senere. MESH ligger i Tordenskiolds gate 2, mellom Spikersuppa og Rådhuskaia.

23.07.2013 HER ER HAN: Her viser Kate og William deres nyfødte sønn eksklusivt utenfor St. Mary's sykehus i London. Video: Reuters. Vis mer Vis mer

Møter «Skam»-stjernene

På fredag møter Kate og William på Hartvig Nissen skole i Oslo klokka 10:15. Mental helse og «Skam» står på menyen når hertugparet besøker den videregående skolen, hvor deler av den populære TV-serien er spilt inn.

Skolen ligger på Oslos vestkant i President Harbitz gate 3. Her får man muligheten til å få et glimt av hertugparet både når de ankommer, og når de etterpå vil dra til Skaugum i Asker, hvor kronprinsesse Mette-Marit skal servere lunsj.

Deretter vil neste severdighet utspille seg ved skiarenaen i Holmenkollen. Ifølge planen skal Kate og William være til stede rundt 13.55. Der skal de blant annet besøke toppen av skihopp-tårnet, og møte flere skihoppere.

Deretter vil de få en guidet tur i skimuseet, og se skihopperne suse nedover Holmenkollen skihopp.

Hvis du er heldig kan du få et glimt av hertugparet fra tribunen i den store hoppbakken.

Det britiske hertugparets utflukt til Øvresetertjern, like ved Tryvann er Kate og Williams siste post på programmet i Norge. Her skal de delta på ulike skiaktiviteter og grille pølser ved et bål. Det er beregnet at de ankommer Tryvann klokka 14:30.

Til slutt får de en lukket omvisning i Tomm Murstads friluftsbarnehage i Tryvannsveien 59. Deretter bærer det rett til flyplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!