Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Her er de nye MGP-programlederne

Jenny Skavlan og Erik Solbakken tar over showet.

MELODI GRAND PRIX:Jenny Skavlan og Erik Solbakken tar over stafettpinnen etter Per Sundnes og Marthe Stokstad. Foto: Stella pictures
MELODI GRAND PRIX:Jenny Skavlan og Erik Solbakken tar over stafettpinnen etter Per Sundnes og Marthe Stokstad. Foto: Stella pictures Vis mer

(Dagbladet): I dag ble det klart at det er Jenny Skavlan (26) og Erik Solbakken (27) som skal ta over programlederjobben i Melodi Grand Prix etter MGP-kongen Per Sundnes og Marthe Stokstad.

- Jeg gleder meg til det sirkuset jeg har vært vitne til, dette blir nok en ekstrem utfordring for min del. Det blir den sykeste, ekstreme utfordringen jeg har vært med på, sier Jenny Skavlan.

Hvem som overtar programlederjobben ble kjent under innspillingen av NRK-programmet «Lindmo» som foregår på NRK Marienlyst nå.

Etter å ha hatt en svært framtredende rolle i NRKs Melodi Grand Prix-sirkus siden 2007, sluttet Per Sundnes i NRK etter Eurovision i Baku, til fordel for programlederjobb i TV3-serien «Homsepatruljen».

To måneder senere forlot også Marthe Stokstad MGP-sirkuset, som hun var programleder for både i 2010 og i 2011.

Ikke første gang - Da jeg fikk spørsmålet tenkte jeg bare kjole, kjole, kjole. Jeg vil dykke ned i kostymelageret til NRK for å finne og sy om kjolene til de gamle vertinnekjolene til nye, sier Skavlan under «Lindmo»-innspilliga.

For Erik Solbakken er det ikke første gang han har en fot innenfor musikkprogrammet.

I 2010 ledet han den internasjonale sangkonkurransen Eurovision Song Contest i Telenor Arena sammen med Nadia Hasnaoui og Haddy N'jie.

Den tidligere barne-tv-helten og Eurovision-verten har også ledet NRKs musikkprogram «Popstokk».

Debuterer I går debuterte hun med sin første bok «Sy om med Jenny Skavlan», og nå debuterer hun som programleder for Melodi Grand Prix.

Jenny Skavlan har vært programleder tidligere i NRK-programmet «Tweet4Tweet», som ble tatt av lufta etter første sesong.

Hun sluttet også programleder i «Fangene på Fortet» etter en sesong. 

I høst er Skavlan også aktuell med programmet «Fritt Fall» på MAX, der hun utforsker hun ekstremt fysisk og psykisk krevende aktiviteter sammen med Daniel Franck (37).

«Lydverkets» Vivi Stenberg er Sundnes' arvtager til MGP-generalrollen til høsten og skal hanke inn låtskrivere og artister til konkurransen.

 

TELENOR ARENA: Erik Solbakken ledet Eurovision Song Contest i 2010 sammen med Niadia Hasnaoui og Haddy N'jie. Foto: Stella pictures
TELENOR ARENA: Erik Solbakken ledet Eurovision Song Contest i 2010 sammen med Niadia Hasnaoui og Haddy N'jie. Foto: Stella pictures Vis mer