«Anno» 2017:

Her er deltakerne som reiser 479 år tilbake i tid i «Anno»

- Vil bevise at en 19 år gammel jente fra Bærum kan gjøre det like godt som en 60 eller 40 år gammel mann. 

ÅRETS «ANNO»-DELTAKERE: Fra starten av januar kan tv-seerne følge 14 nye deltakere som reiser flere hundre år tilbake i tid i realitykonkurransen «Anno». Selda Ekiz (midten) er forsatt programleder. Foto: Frank Foss / STRIX / NRK
ÅRETS «ANNO»-DELTAKERE: Fra starten av januar kan tv-seerne følge 14 nye deltakere som reiser flere hundre år tilbake i tid i realitykonkurransen «Anno». Selda Ekiz (midten) er forsatt programleder. Foto: Frank Foss / STRIX / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag 2. januar har en ny sesong av «Anno» premiere på NRK.

Mens mange benytter overgangen til et nytt år til å se framover, har deltakerne i «Anno» reist tilbake nesten 500 år i tid i den kommende sesongen av reality-konkurransen. Helt til 1537, slutten av middelalderen og starten av reformasjonen.

Tidligere har «Anno»-innspillingene foregått i henholdsvis Bergen og Fredrikstad, men i den nye sesongen er produksjonen lagt lenger nord. Nærmere bestemt til Erkebispegården ved Nidarosdomen i Trondheim.

Selda Ekiz (32) er fortsatt programleder for programmet, som hadde opp mot 900.000 seere i premiereuka i fjor.

14 deltakere har lagt det moderne livet bak seg i opptil ti uker for å lære tradisjonelt håndverk, bygge seg opp i 1500-tallssamfunnet og kjempe mot hverandre i krevende turneringer og dueller.

Blant dem er en lege og tannlege, en helikopterpilot, en sosionom, en tømrer og en smedlærling. Aldersspennet er fra 19 til 65 år.

Før innspillingen startet 17. august, tok Dagbladet en prat med deltakerne. Nedenfor kan du bli litt bedre kjent med dem, få vite hva de gruer seg til - og hvordan de skal vinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer