Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Her er favoritt-fotballfrua

- Hun har alt.

(Dagbladet): Fotballspillernes koner og kjærester (såkalte WAGs, altså «wives and girlfriends») støtter godt opp om sine bedre halvdeler også i årets EM.

Favorittfruer De har blitt nesten like populære som spillerne selv, og  vår norske fotballfrue, Anna Lian (32), har en soleklar favoritt i årets mesterskap.

- Sara Carbonero, hun har alt. Hun er pen og flink, og så er hun sammen med den kjekke spanske keeperen som vinner hele VM, og de kysser på direkten, det er jo drømmen, sier Anna Lian til Dagbladet.

Lian er trenerkone i 3. divisjon og står bak bloggen breddefotballfrue. Hun misunner også den italienske fotfballfruen Alena Serdova, som er gift med Juventus-keeper Gianluigi Buffon.

- Jeg er litt svak for keeper-fruer da, og Alena er også veldig nydelig, sier breddefotballfrua.

Vanskelig for norske jenter På grunn av nivået i norsk fotball vil det i utgangspunktet være vanskelig for norske fotballfruer å hevde seg internasjonalt.

Sett bort fra at Norge aldri ser ut til å komme seg til et EM eller et VM, påpeker breddefotballfrua også at norske fotballfruer rett og slett er for folkelige.

- De norske fotballfruene er folkelige og vanlige. Hovedvekten er tynne, pene og blonde damer, men de fleste er jordnære og har beina plantet på jorden, sier hun.

Av norske fotballfruer ser hun bare Caroline Berg Eriksen som et kaliber som kunne ha hevdet seg internasjonalt.

Dette må til Høy glam-faktor, hæler og perfekte bølger i håret er fellestrekk hos de fleste EM-fruene. Det er også en fordel om du er modell. Fruer på internasjonalt nivå må ha tid til morgenstellet.

- Man må være glad i god tid på morgenen og være venn med hårbørste og hårspray. Så må man ha penger til en okei garderobe. Man blir en gjenstand, og man blir tatt bilde av ved enhver anledning, sier Lian.

Som frue til Tynset-treneren vet hun likevel hva som trengs av personlige egenskaper for å være en god «Wag».

FAVORITTFRUE: Sara Carbonero er kåret til verdens mest sexy journaist og er sammen med den spanske keeperen Iker Casillas. Foto: NTB Scanpix
FAVORITTFRUE: Sara Carbonero er kåret til verdens mest sexy journaist og er sammen med den spanske keeperen Iker Casillas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tålmodighet og selvstendighet. Man må vite når man skal trå støttende til og når man skal holde kjeft, forklarer Lian, som i bloggen sin beskriver en langt mindre glamorøs hverdag som fotballfrue i Sør - Trøndelag.

Ikke bare fryd og gammen På tross av høy glam-faktor og popularitet, er det ikke bare fryd og gammen å være internasjonal fotballfrue.

- Det er perioder der man ikke vil se hverandre så mye. Under store mesterskap er det flere lag som har regler mot for eksempel møter på hotellrom fordi spillerne skal konsentrere seg om fotball og ikke avledes på noen måte, sier Lian.

FOTBALLFRUE: Victoria Beckham var en av Englands første WAGs. Foto: Stella pictures
FOTBALLFRUE: Victoria Beckham var en av Englands første WAGs. Foto: Stella pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media