Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Her er Iselin Steiro som David Bowie i hans nye video

- Hele min lange karriere var verdt denne ene jobben.

(Dagbladet): I går la David Bowie ut sin nye musikkvideo til låta «The Stars (Are Out Tonight)» på videodelingsnettstedet YouTube.

Og hvis man ser nøye etter, kan man se et kjent fjes, foruten Hollywood-stjerna Tilda Swinton. 

Med i videoen er nemlig også den norske supermodellen Iselin Steiro, som har rollen som en av David Bowie-kopiene, skriver Comoyo.

- Det er den desidert morsomste og mest utfordrende jobben jeg har gjort. Jeg vil si at hele min ti år lange karriere var verdt denne ene jobben, sier Iselin Steiro til Dagbladet.

Stor karriere Med i videoen er selvfølgelig også superstjernen selv, 66 år gamle David Bowie. Likheten mellom Steiro og Bowie har vært et tema før. I videoen har hun fått rollen som en ung og rocka David Bowie.

LIKE?: Den norske modellen spiller rollen som en ung og rocka David Bowie i hans nye musikkvideo. Til orientering er Iselin Steiro til venstre i dette bilde. Foto: Faksimile Youtube.
LIKE?: Den norske modellen spiller rollen som en ung og rocka David Bowie i hans nye musikkvideo. Til orientering er Iselin Steiro til venstre i dette bilde. Foto: Faksimile Youtube. Vis mer

Oscarvinner og modell Tilda Swinton spiller derimot Bowies kone på hans eldre dager.

Videoen kan du se her.

Iselin Steiro har, siden hun debuterte på catwalken med haute couture-visninger i 2003, vært en av Norges aller største og mest suksessrike modeller.

Harstad-jenta er gift med den norske skuespilleren Anders Danielsen Lie. Hun har gjort kampanjer for de aller største gigantene som Prada, Lavin og Chloé, Chanel og Valentino. Hun har vært på forsiden av italienske Vogue og i 2006 havnet hun på fjerdeplass på nettstedet Models.com sin eksklusive rankingliste.

ISELIN BOWIE: Her er supermodellen Iselin Steiro som David Bowie i hans nye musikkvideo til låta «The Stars (Are Out Tonight)». Foto: Sony Music
ISELIN BOWIE: Her er supermodellen Iselin Steiro som David Bowie i hans nye musikkvideo til låta «The Stars (Are Out Tonight)». Foto: Sony Music Vis mer

I tillegg til å pryde de kjente magasinene Vogue og Harpers Bazar, har hun også vært Zaras ansikt utad.

Men på toppen av alle jobbene rangerer hun altså den siste jobben med en av verdens største artister øverst.

- En ære - Jeg er stor fan av David Bowie og det var en stor ære å få spille inn en video med ham. Både han og Tilda var nemlig varme og profesjonelle og tok vare på oss "unge" på sett, sier Steiro til Dagbladet.

Med i videoen er også modellene Saskia De Brauw og Andrej Pejic.

- Pappa ble nesten enda mer oppspilt enn meg da jeg fikk vite at jeg hadde fått jobben, sier Steiro.

PÅ CATWALKEN: Iselin Steiro på catwalken for Rag and Bone i 2010. Foto: Stella Pictures
PÅ CATWALKEN: Iselin Steiro på catwalken for Rag and Bone i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

I 2007 valgte supermodellen å trekke seg tilbake fra modellbransjen, for å fokusere på studier ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
Men helt borte bra modellverden har hun ikke vært, og har gjort oppdrag for blant annet den norske designeren Iselin Engan.