KAN IKKE REDDE ALLE: Ikke alt stjernekokk og tv-personlighet Gordon Ramsay tar i, blir til gull. Foto: AP / NTB scanpix
KAN IKKE REDDE ALLE: Ikke alt stjernekokk og tv-personlighet Gordon Ramsay tar i, blir til gull. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Her er katastrofetallene som vitner om Ramsay-fiasko

Slik gikk det med restaurantene han skulle berge.

(Dagbladet): I ti år har den skotske tv-kokken Gordon Ramsay (47) bannet, ropt og gjort sitt i håp om at restaurantene han besøkte i tv-programmet «Kitchen Nightmares» ville få en oppsving.

Det ble imidlertid ikke tilfellet, ifølge sifrene nettstedet Grub Street presenterer.

Over 60 prosent har stengt I løpet av de sju sesongene serien eksisterte, besøkte Ramsay 77 spisesteder. Men selv ikke den profilerte stjernekokken kunne redde disse, iallfall ikke alle.

Over 60 prosent av de amerikanske spisestedene eksisterer ikke lenger, skriver nettstedet.

Totalt har 47 av de restaurantene Ramsay forsøkte å hjelpe sett seg nødt til å stenge kjøkkenet sitt for godt. Det tilsvarer 61,84 prosent.

29 av de 88 restaurantene stengte innen ett år hadde gått fra den aktuelle tv-episoden ble sendt.

- Har ødelagt livet mitt I 2008 ble han også anklaget for å ha ødelagt en restauranteiers karriere, og ble saksøkt for en halv million pund - om lag 5,3 millioner kroner, meldte Daily Mail.

- Å bli latterliggjort av Gordon Ramsay på tv har ødelagt livet mitt. Han har drept karrieren min. Mitt omdømme er i filler, og ingen vil ansette meg, sa Martin Hyde, eier av den indiske New York-restauranten Dillon, som fikk Ramsay på besøk i forbindelse med 2007-sesongen.

Tar farvel I slutten av juni annonserte Ramsay på sin egen nettside at det var på tide å sette et punktum for «Kitchen Nightmares».

- Jeg vil takke dere alle for støtten. Jeg er glad jeg har hatt mulighet til å underholde, og forhåpentligvis har jeg også hjulpet et par mennesker på veien. Det er trist å ta farvel med «Kitchen Nightmares», men jeg fortsetter med de andre seriene mine. Det har vært minneverdig, skrev han.

Det er ikke alt av Ramsays tv-arbeid som har vært forgjeves. Seriene «Hell's Kitchen» og «Masterchef» må kunne kalles suksesser.

Til tross for at Ramsay flere ganger har blitt saksøkt, lider han trolig ikke økonomisk. Ifølge Adweek.com, innkasserte tv-kokken 150 millioner dollar for tv-kanalen Fox i reklameinntekter i løpet av ett år.