KREATIVT: Mens Katy Perry (t.v) og Kylie Jenner (t.h) fikk skryt for sine kostymer, raste fansen over Hilary Duff og kjærestens antrekk. Foto: NTB scanpix / Instagram
KREATIVT: Mens Katy Perry (t.v) og Kylie Jenner (t.h) fikk skryt for sine kostymer, raste fansen over Hilary Duff og kjærestens antrekk. Foto: NTB scanpix / Instagram Vis mer

Halloween 2016:

Her er kjendisenes villeste halloween-kostymer

Mens noen fikk ros for sine kreative utkledninger, måtte andre tåle kritikk for kostymevalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Denne helgen har det vært fullt fokus på den årlige halloween-feiringen, og flere kjendisene har - som forventet - gått «all in».

Hvert år kjemper nemlig de store stjernene om å få til de skumleste, mest kreative eller oppsiktsvekkende kostymene.

PERFEKT?: Karolina Maria Griciutes video "The Pressure to be Perfect" gikk viralt og skapte stor interesse i utlandet. Nå ønsker amerikanske skoler å bruke den i undervisningen. Video: Video: Karolina Maria / Youtube Vis mer

En av stjernene som har fått mye oppmerksomhet for sitt svært gjennomtenkte og angivelig tidskrevende kostyme, er sangstjernen Katy Perry (32).

Da hun lørdag ankom Kate Hudsons årlige halloween-fest, var hun utkledd som presidentkandidat Hilary Clinton (69), en forvandling profesjonelle makeupartister sørget for.

Mens en av hennes kamerater var kledd ut som ektemannen Bill Clinton, var kjæresten Orlando Bloom (39) kledd ut som Donald Trump, ifølge Washington Post.

Kostymevalget har ikke gått upåaktet hen i utenlandske medier.

STOR FORVANDLING: Sanger Katy Perry kledde seg ut som presidentkandidat Hilary Clinton, mens en kamerat av henne var utkledd som ektemannen Bill Clinton. Foto: NTB scanpix
STOR FORVANDLING: Sanger Katy Perry kledde seg ut som presidentkandidat Hilary Clinton, mens en kamerat av henne var utkledd som ektemannen Bill Clinton. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Overbevisende

- Orlando Bloom og Katy Perry vant nettopp Halloween, skriver nettstedet E! Online.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Orlando Bloom var nærmest ugjenkjennelig da han kom utkledd i et humoristisk Donald Trump-kostyme. Foto: NTB scanpix
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Orlando Bloom var nærmest ugjenkjennelig da han kom utkledd i et humoristisk Donald Trump-kostyme. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De så veldig overbevisende ut, skriver nettsiden The Telegraph.

Makeupartistene forandret ansiktet og halsen til «Roar»-sangeren med flytende latex, mens en blond parykk og en rød dress fullførte den gjenkjennelige Hilary Clinton-looken.

Fikk skryt for kostymet

Også reality-stjernen Kylie Jenner (19) fikk mye ros da hun kledde seg ut som Christina Aguilera lørdag kveld.

Antrekket var inspirert av popstjernens musikkvideo til låten «Dirrty» fra 2002 - og var svært gjennomført.

Jenner delte hele ni bilder av forandringen på sin egen Instagram-profil, og også Aguilera selv var imponert over 19-åringens Halloween-utkledning.

- YAASSSSS..... Dreper det, Kylie Jenner. Ja til Dirrty 2016, skrev artisten da hun delte et bilde av Jenner på Instagram.

"YAASSSSS".....Killin it @kyliejenner yes to dirrty 2016!! Get it girrrl!!! 👏👏☠️😈👻😻💋

Et bilde publisert av Christina Aguilera (@xtina)

Fansen reagerte

Det var imidlertid ikke alle fikk skryt for kostymene sine. Sanger og skuespiller Hilary Duff (29) og hennes nye kjæreste, Jason Walsh, dukket lørdag opp i indianer- og pilegrimkostyme under Casamigos Halloween Party i Beverly Hills.

Dette falt ikke i smak hos alle.

Flere fans uttrykket nemlig sin misnøye over kostymevalget, og mente at det var smakløst.

- Hilary Duff, jeg trodde du oppegående. Respektløst kostyme overfor den amerikanske urbefolkningen, skrev en Twitter-bruker.

– Så kvalm av Hilary Duff. Høvdingkostymet er en ting, men å kle seg som en pilegrim for å illustrere kolonialisme? Ha det, skrev en annen person på nettsamfunnet.

- Det var ikke ordentlig gjennomtenkt

Nettstedet People skriver at det er den pågående Dakota Access Pipeline-protesten, som nylig gjorde at skuespiller Shailene Woodley (24) og flere andre demonstranter ble arrestert, som gjør at mange reagerer på kostymene.

Prosjektet går ut på å bygge en 1000 kilometer lang oljerørledning fra North Dakota til Patoka i Illinois, noe som truer vannforsyningen og urbefolkningens landområder.

FIKK KRITIKK: Hilary Duff og kjæresten, Jason Walsh, kom utkledd i «matchende» kostymer for Halloween – indianerhøvding og pilegrim. Foto: NTB scanpix
FIKK KRITIKK: Hilary Duff og kjæresten, Jason Walsh, kom utkledd i «matchende» kostymer for Halloween – indianerhøvding og pilegrim. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kritikken gikk tydelig inn på «Lizzie McGuire»-stjernen, som søndag beklaget seg overfor fansen.

- Jeg er SÅ lei meg for at folk ble fornærmet over kostymet mitt. Det var ikke ordentlig gjennomtenkt og jeg er virkelig lei meg. Beklager, skrev hun på Twitter.

- En tid av livet mitt som var helt forferdelig

Det var ikke bare Hollywood-stjernene som tok feringen helt ut i helgen. Også flere norske kjendiser kledde seg ut i skumle og groteske kostymer.

Toppblogger Sophie Elise Isachsens (21) halloween-kostyme var inspirert av en vanskelig periode i hennes eget liv.

LYSENDE TORDENSKY: Da pappaen til Zoey (4) skulle lage halloween-kostyme til datteren sin, sparte han ikke på kruttet - eller bomullen. Video: Glowy Zoey Vis mer

«Jeg gir dere herved mitt Halloween-kostyme! Sophie Elise utkledd som.. Sophie Elise, år 2012 / 2013. Dette er et kostyme med en personlig betydning for meg. Det symboliserer en tid av livet mitt som var helt forferdelig, og at jeg nå er "fri" fra tvangstanken om å operere meg hele tiden» skrev hun i et blogginnlegg lørdag kveld.

I blogginnlegget delte hun flere bilder av det oppsiktsvekkende kostymet sitt, som er et slags skrekkeksempel på plastiske operasjoner.

Se flere av de norske kjendisenes halloween-kostymer nedenfor:

Im eleven!

Et bilde publisert av @stianblipp

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer