Her er kjendisfrisyrene vi kopierer og elsker

Husker du hårtrendene?

(Dagbladet): For å holde seg aktuelle, er det for kjendisene helt vanlig å gjennomgå både ett, to og tre stilskifter i løpet av karrieren.

Enkelte stiler, særlig hårfrisyrer, henger likevel igjen og er fortsatt til inspirasjon til jenter verden over.

Her er frisyrene vi aldri blir lei av og elsker å kopiere.

Bob Det var på ingen måte Victoria Beckham som oppfant boben, men da hun kom med sin moderne vri av hårklippen i 2006, fikk hun den tilbake på kartet.

Fru Beckhams bob var moderne og «edgy», slik stilen hennes også var på den tiden.

«The Rachel» Én sesong av TV-serien «Friends» og karakteren «Rachel Green» var alt som skulle til for å skape 90-tallets mest populære hårsveis. Håret skulle ha blonde striper og være oppklippet, og jentene strømmet til frisørsalongene for å skaffe seg «The Rachel».

I nyere tid har skuespiller Jennifer Aniston selv fortalt at hun synes hårsveisen var helt grusom.

Permanenten På 1980-tallet var Barbra Streisand å se i filmen «A star is Born». Kort tid etter var en ny trendfrisyre født, nemlig permanenten.

Hårsveisen ble hyppig kopiert på 80-tallet, og det gikk bokstavelig talt varmt for seg i frisørsalonger verden rundt. Permanenten gikk imidlertid av moten etter hvert, selv om noen tvilhoder på den ennå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bikuben 60-tallsfrisyren fikk sin renessanse med Amy Winehouse. Artisten var en stor tilhenger av «bikuben», og var omtrent aldri å se uten det høye håret.

Frisyren blir brukt av de mest elegante til de litt mer røffe. Men hva selve «kuben» egentlig består av, forblir en velbevart hemmelighet.

Moderne bohem De rufsete bølgene er en moderne vri på hippiestilen fra 60- og 70-tallet.

Sienna Miller var én av inspirasjonskildene til den moderne varianten, men blant andre har også Olsen-tvillingene flere ganger erklært sin kjærlighet for den avslappede hårtrenden.

Pixie Guttekort hår ble først populært etter at Audrey Hepburn fikk hårsveisen helt tilbake på 1950-tallet, og da Mia Farow lot håret falle for saksa tiåret etter.

Damene løp gladelig til salongene og klipte av seg lokkene. Store stjerner som Michelle Williams, Emma Watson og Jennifer Lawrence er noen av de profilerte damene som har vist seg med frisyren i senere tid. Flere journalister trodde Watsons nye hårklipp betydde at hun hadde kommet ut av skapet.

Jackie O. Presidentkona Jackie Kennedys elegante 60-tallsvolum ble veldig populær og signaliserer klassisk Hollywood-glamour - som har blitt kopiert utallige ganger siden.

Marilyn Monroe Selv om det ikke var sex-symbolet Marilyn Monroe som oppfant denne blonde varianten, var det hun som «eide» den.

Christina Aguilera har ofte latt seg inspirere av 20-tallsfrisyren.

Knallfarger Å ha en mer unaturlig hårfarge tok for alvor av i 2010.

Nå er det ikke lenger noen grenser for hvilken hårfarge stjernene er villig til å prøve. Rosa, Lilla, rødt, grønt og blått har blitt sett på blant annet Rihanna, Kelly Osbourne, Katy Perry og Nicki Minaj.

Ombre/Dip-dye Hårstilen, som lar to vidt ulike fargenyanser gli over i hverandre, har blitt sett mye de to siste åra.

Nå nylig har blant andre Kim Kardashian og «Glee»-skuespilleren Lea Michele vist seg med denne type hår. Flere har også valgt å farge hårtuppene i en av regnbuens farger, som Rita Ora, Christina Aguilera og Jessie J.

Hverdagsglamour Kanskje er dette den eneste frisyren som kan slå «The Rachel» i popularitet. Blake Livelys «Gossip girl»-karakters store lokker fikk alle og en hver til å kopiere.

Her skal du ha store lokker og volum.

Utoverkrøllene Farrah Fawcetts ikoniske frisyre ble mye kopiert etter at den først ble sett i filmen «Charlies Angles» fra 1976.

I den såkalte «featherd flip-en» skal krøllene være krøllet innover og ligge lette som fjær. Selv om verken 70-tallet eller Fawcett lenger er med oss, blir frisyren fortsatt kopiert den dag i dag.

The Shag Kort, oppklippet og rufsete. Meg Ryans lekne 90-tallssveis blir kopiert år etter år, om enn i en modernisert form.

TRENDSETTERE: Til tross for at mange kjendiskvinner endrer hårfrisyre oftere enn andre bytter tannbørste, er det noen sveiser som fortsatt kopieres den dagen i dag. Foto: NTB Scanpix og Stella Pictures
TRENDSETTERE: Til tross for at mange kjendiskvinner endrer hårfrisyre oftere enn andre bytter tannbørste, er det noen sveiser som fortsatt kopieres den dagen i dag. Foto: NTB Scanpix og Stella Pictures Vis mer