Kong Harald:

Her er kongen i karantene

Kongehuset deler historiske bilder.

NYE BILDER: Kongehuset har delt en rekke bilder. Her holder kongen statsråd over telefon 13. mars fra Kongsseteren - omtrent samtidig som landet stengte ned. Foto: H.M. Dronningen og Sven Gj. Gjeruldsen/ Det kongelige hoff
NYE BILDER: Kongehuset har delt en rekke bilder. Her holder kongen statsråd over telefon 13. mars fra Kongsseteren - omtrent samtidig som landet stengte ned. Foto: H.M. Dronningen og Sven Gj. Gjeruldsen/ Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag deler det norske kongehuset en rekke bilder fra hvordan det så ut da kong Harald (83) holdt statsråd mens han satt i karantene i mars.

Kongen og dronning Sonja (83) hadde nylig vært på statsbesøk til Jordan da Norge stengte ned i mars - noe som førte til at kongen måtte lede det ukentlige statsrådet over telefon - på grunn av karantenen.

Kronprins Haakon var imidlertid til stede i Statsrådssalen på slottet.

Kongehuset har frigitt totalt fem bilder, som er tatt i perioden fra 13. mars til 7. mai.

Kort tid etter at kongeparet kom hjem fra statsbesøket i mars, avlyste kongehuset store deler av programmet. Kong Harald og dronning Sonja oppholdt seg da i isolasjon.

Først i mai deltok kongeparet på et offisielt oppdrag igjen. Det skjedde på frigjøringsdagen 8. mai.

Ny karantene

Kongeparet måtte nok en gang i karantene da en ansatt ved hoffet testet positivt for coronavirus i november. Dronning Sonja hadde hatt nærkontakt med vedkommende, men verken dronningen eller kongen ble smittet.

«Det er i dag påvist covid-19 hos en ansatt ved Det kongelige hoff. Hans Majestet Kongen er i selvpålagt hjemmekarantene. Hennes Majestet Dronningen er i karantene som følge av nærkontakt med vedkommende», het det i pressemeldingen fra kongehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer