«INSTAGRAMMERE»: De er helt normale tenåringer, bortsett fra at de er mer populære enn Norges største kjendiser på Instagram. Foto: Privat.
«INSTAGRAMMERE»: De er helt normale tenåringer, bortsett fra at de er mer populære enn Norges største kjendiser på Instagram. Foto: Privat.Vis mer

Her er Norges hemmelige Instagram-kjendiser

De har mellom 100 000 og 1,5 million følgere.

(Dagbladet): Du trenger ikke å være Hollywood-stjerne for å få mange følgere på Instagram.

Her er Norges mest populære tenåringer på bildedelingstjenesten og de har flere følgere enn mange av Norges største kjendiser.

De er helt vanlige jenter med «fans» fra hele verden og deres følgertall stiger hver eneste dag. Jentene legger ut bilder av seg selv, mote, interiør, mat og opplevelser på sine ulike Instagram-kontoer.

Andrea Brataas (17) @fashionforall og @andreaelisabeth 1,5 million følgere

@FASHIONFORALL: Andrea Brataas troner «Instagram»-toppen i Norge og tjener gode penger på motebildene hun legger ut. Hun forteller at sminke- og hårbilder er de som får flest «likes». Foto: Privat/ Instagram.
@FASHIONFORALL: Andrea Brataas troner «Instagram»-toppen i Norge og tjener gode penger på motebildene hun legger ut. Hun forteller at sminke- og hårbilder er de som får flest «likes». Foto: Privat/ Instagram. Vis mer

- Jeg har holdt på med «@fashionforall» i et og et halvt år. Jeg har fokus på bilder i høy kvalitet og med god standard. Jeg tror folk ønsker å følge meg fordi jeg ofte legger ut nye bilder med en daglig dose med inspirasjon, sier 17-åringen fra Bærum.

Etter at media skrev om Brataas for første gang fikk hun 100 000 nye følgere i måneden i en periode. Nå tjener Brataas gode penger på kontoen sin skrev Aftenposten i sommer.

Bærums-jenta blir daglig kontaktet av aktører som ønsker at hun skal promotere deres produkter. Ved å legge ut sponsorbilder tjener Brataas penger på bildene hun legger ut.

@WE_FASHION OG @MONOMOLOVE: 
- Jeg synes det er veldig kult og rart å tenke på at folk vil følge med på hva jeg liker og legger ut. Foto: Instragram Faksimile.
@WE_FASHION OG @MONOMOLOVE: - Jeg synes det er veldig kult og rart å tenke på at folk vil følge med på hva jeg liker og legger ut. Foto: Instragram Faksimile. Vis mer

- Det er kjempegøy å se hvordan det vokser og jeg håper det fortsetter, sier Instagram-dronninga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Frøseth Isachsen (16) @we_fashion og @monomolove 681 000 følgere

- Jeg var tidlig ute med å få meg Instagram. Jeg har også vært veldig aktiv, og jeg har lagt ut bilder mange kan like. Det har gjort at jeg har fått alle de følgerene jeg har, sier Bergenseren.

Tidligere i høst kom Marit helt til finalen om å bli «Det Nye-Jenta» i TV2 Bliss' TV-serie.

@KRISTINEULLEBO: Kristine sier at det er rart at så mange følger henne på Instagram. - Det går opp for meg av og til hvor mange det er. Foto: Privat/ Instagram Faksimile.
@KRISTINEULLEBO: Kristine sier at det er rart at så mange følger henne på Instagram. - Det går opp for meg av og til hvor mange det er. Foto: Privat/ Instagram Faksimile. Vis mer

- Jeg tror folk liker at jeg skiller meg ut. Jeg bruker mye ansiktsmaling, og gjør andre ting med bildene mine enn hva andre gjør, sier Isachsen.

Kristine Ullebø (16) @kristineullebo 298 000 følgere

- Jeg tror folk finner inspirasjon fra bildene mine. Jeg er ikke helt voksen ennå, og mange unge jenter blir vel inspirert av at jeg bare er 16 år, sier Ullebø.

- Det er rart å tenke på at jeg har flere følgere en Tone Damli, sier 16-åringen som snart runder 300 000 følgere.

@FASHIONLUXURIES: 
- Jeg legger for det meste ut bilder av det som inspirerer meg som antrekk og interiør. Det blir ofte bilder jeg liker veldig godt, så det kan være av alt mulig; vesker, hunder, mat, klokker og hår, sier Cecilie Haraldsen.  Foto: Privat/ Instagram Faksimile.
@FASHIONLUXURIES: - Jeg legger for det meste ut bilder av det som inspirerer meg som antrekk og interiør. Det blir ofte bilder jeg liker veldig godt, så det kan være av alt mulig; vesker, hunder, mat, klokker og hår, sier Cecilie Haraldsen. Foto: Privat/ Instagram Faksimile. Vis mer

Tone Damli har 187 000 følgere i skrivende stund.

I tillegg til å legge ut motebilder og bilder av seg selv på Instagram, blogger også Førde-jenta om hverdagen sin og sine interesser.
  Cecilie Haraldsen (17) @fashionluxuries 145 000 følgere

- Jeg har fått følgere av å legge ut bilder jeg blir veldig inspirert av, og det har vist seg at mange andre også har likt. Jeg har hatt Instagram i litt over et år, så det er bare å stå på og legge ut bilder regelmessig og ikke stoppe, sier Haraldsen.

- Jeg tror folk ønsker å følge meg fordi jeg legger ut veldig mye forskjellige bilder og ikke bare av det samme hele tiden. Det er veldig mange der ute som er interessert i mote og har lyst på inspirasjon til hvordan man kan kle seg eller ønsker inspirasjon til leiligheten eller huset sitt, sier hun.

Erica Mohn Kvam (17) @ericakvam 129 000 følgere

Erica Mohn Kvams konto prydes med bilder av mote, mat, venner og opplevelser. Alle bildene har Trondheim-jenta tatt selv. 

Martine Egeland (18) @martineegeland 98 000 følgere

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg har klart å få så mange følgere, men det er nok en kombinasjon av hjelp fra bloggen min, litt tilfeldigheter og fordi jeg har vært heldig. Før sommeren hadde jeg 50 000 følgere så det har vokst veldig mye i det siste, sier bloggeren fra Kristiansand.

@ERICAKVAM: Erica Mohn Kvam runder snart 130 tusen følgere. Foto: Instagram Faksimile
@ERICAKVAM: Erica Mohn Kvam runder snart 130 tusen følgere. Foto: Instagram Faksimile Vis mer

- Det er dødsgøy at jeg har fått så mange følgere og at det har blitt noe ut av det. Nå venter jeg bare på de siste 2000 følgerene, og det går bare en vei, sier Egeland.

Madeleine Pedersen (18) @alohaamad 97 000 følgere
   
- Nå som jeg nærmer meg 100 000 følgere, går det superfort. Jeg får fler og fler følgere hver dag. Det er merkelig å tenke på, men også veldig morsomt at så mange ønsker å følge meg. Jeg hadde aldri trodd at det kom til å skje, sier 18-åringen fra Moss.

- Følgerene mine har fortalt meg at de liker å følge meg fordi jeg har en spesiell utstråling. Det er morsomt å høre og det gjør meg glad, sier Pedersen.

 

@MARTINEEGELAND: Martine Egeland legger for det meste ut «selfies» på sin Instagram. Hun er opptatt av at bildene skal være i god kvalitet og at motivet ikke skal være av noe tilfeldig. Foto: Privat/Instagram Faksimile.
@MARTINEEGELAND: Martine Egeland legger for det meste ut «selfies» på sin Instagram. Hun er opptatt av at bildene skal være i god kvalitet og at motivet ikke skal være av noe tilfeldig. Foto: Privat/Instagram Faksimile. Vis mer
@ALOHAAMAD: - Jeg legger ut bilder av meg selv, venner, klær og ting jeg gjør. Det er bilder av litt av hvert, men samtidig av det samme, sier Madeleine Pedersen.  Foto: Emil Kjos Sollie/ Instagram Faksimile.
@ALOHAAMAD: - Jeg legger ut bilder av meg selv, venner, klær og ting jeg gjør. Det er bilder av litt av hvert, men samtidig av det samme, sier Madeleine Pedersen. Foto: Emil Kjos Sollie/ Instagram Faksimile. Vis mer