KOLLEKTIVET: Sebastian Trulsrud Brynestad, Cecilie Steinmann Neess, Kevin Vågenes, Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Josefsen skal servere humoristisk underholdning på TV 2 hver fredag fremover. Foto: Björn Myreze/TV 2
KOLLEKTIVET: Sebastian Trulsrud Brynestad, Cecilie Steinmann Neess, Kevin Vågenes, Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Josefsen skal servere humoristisk underholdning på TV 2 hver fredag fremover. Foto: Björn Myreze/TV 2Vis mer

Her er Norges nyeste humortalenter

En av disse kan være den nye Atle Antonsen. Se video!

(Dagbladet): Fredag kveld braker det løs med en ny humorserie på TV 2 når «Kollektivet» har premiere.

Fem unge programledere flytter sammen i et kollektiv, og skal hver uke lage et humoristisk panelprogram fra stua.

- Med dette konseptet håper vi at vi skal dyrke fram en ny generasjon komikere og programledere, sier produsent Aleksander Herresthal i Seefood TV.

- En ny Atle Antonsen
Det er Kevin Vågenes (24), Cecilie Steinmann Neess (24), Fridtjof S. Josefsen (21), Jakob Schøyen Andersen (21) og Sebastian Trulsrud Brynestad (23) som er blitt valgt ut til å underholde seere hver fredag utover høsten.

- Jeg kan garantere at en av disse blir den nye Atle Antonsen, Robert Stoltenberg eller Thomas Seltzer, sier Herresthal til Dagbladet.

På premieren skal blant annet Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Josefsen by på seg selv i en humoristisk musikkvideo med fokus på valget. De to er nemlig interessert i både humor og musikk, og viser begge talentene i videoen.

Byr på morsom valgvideo
Ettersom kommunevalget og «Kollektivet»-premieren er lagt til samme uke, ble det naturlig for gutta å lage noe på det. Jakob og Fridtjof kjenner hverandre fra teaterlinja på Romerike Folkehøgskole, og det er derfor ikke første gang at de lager «tøysesanger» sammen.

Sangen er bygget på metaforen «I can't get erection from the election».

HUMORGJENG: De fem programlederne gleder seg til å underholde tv-seerne. Foto: Björn Myreze/TV 2
HUMORGJENG: De fem programlederne gleder seg til å underholde tv-seerne. Foto: Björn Myreze/TV 2 Vis mer

- Bakgrunnen er at vi synes det har vært mer fokus på personer enn saker under dette valget. Tanken var at politikerne ikke når frem til ungdom. Så fant vi på en metafor. Teksten er jo barnslig, samtidig som den er absurd og smart i overført betydning, forteller Jakob.

I filmen har gutta prøvd å finne svar på hvorfor politikere ikke når frem til de unge.

- Videoen er en ekstremversjon, samtidig som det jo stemmer. Man kan si at unge gutter på en måte får «benner'n» av ting de liker. Derav navnet på låta: «I can't get erection from the election», sier Fridtjof.

De er beskjedne, og synes det er vanskelig å si hva det er som gjør dem morsomme. Fridtjof sier han liker å spille på fysisk humor, og at mimikk kanskje er det han er best på. Jakob trekker frem selvironi og positivitet.

FRIDTJOF JOSEFSEN: Liker best å spille på fysisk humor. Foto: Oyvind Ganesh Eknes/TV 2
FRIDTJOF JOSEFSEN: Liker best å spille på fysisk humor. Foto: Oyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer

Ser seg selv som «underdogs»
Begge to drømmer om å jobbe innenfor underholdningsbransjen, og er storfornøyde med muligheten de nå får med «Kollektivet». Samtidig liker de rollen de har som «underdogs».

TV-høsten er full av nye satsninger, og dermed er også konkurransen om seerne knallhard.

- Så klart håper vi på at folk synes det er gøy, høye seertall er selvfølgelig hyggelig, men det er deilig å være i en «underdog»-posisjon. Det gjør at vi kan tørre å eksperimentere, sier Jakob.

Fridtjof understreker at det viktigste er at de fem er seg selv og slipper seg løs.

JAKOB SCHØYEN ANDERSEN: Har revyerfaring, i tillegg til å ha spilt Dynamitt-Harry i filmene om Olsenbanden jr. Jakob er positiv og har selvironi. Foto: Björn Myreze/TV 2
JAKOB SCHØYEN ANDERSEN: Har revyerfaring, i tillegg til å ha spilt Dynamitt-Harry i filmene om Olsenbanden jr. Jakob er positiv og har selvironi. Foto: Björn Myreze/TV 2 Vis mer

- Det vil alltid være noen som kommer til å hate det også.

- Vi får minst 20 seere
Jakob er uansett sikker på at noen kommer til å se på:

- Vennene mine skal i hvert fall se på, så helt sikkert vet vi at vi i alle fall har 20 seere, humrer han.

21-åringen har vokst opp med komiker og skuespiller Hege Schøyen som mamma og jazzbassist Arild Andersen som pappa. Nå går han i foreldrenes fotspor.

KEVIN VÅGENES: Har gått to år på skuespillerskole i Los Angeles, og drømmer om å samarbeide med Lisa Kudrow. Foto: Björn Myreze/TV 2
KEVIN VÅGENES: Har gått to år på skuespillerskole i Los Angeles, og drømmer om å samarbeide med Lisa Kudrow. Foto: Björn Myreze/TV 2 Vis mer

Ikke oppvokst på klovneskole
- Man plukker jo opp ting av foreldrene sine. Pappa er musiker, så det er nærliggende for meg å bli interessert i musikk, mens mamma har holdt på med underholdning hele mitt liv. Men vi har aldri hatt noen klovneskole hjemme.

Jakob har tidligere vært å se i rollen som Dynamitt-Harry i filmene «Olsenbandens første kupp», «Olsenbanden jr. går under vann» og «Olsenbanden jr. på rocker'n».

Han understreker at han ikke har lært sine talenter av foreldrene.

- Det er jo ikke sånn at jeg ikke var morsom de første fem årene før jeg «plukket opp triks av mamma». Jeg har jo alltid vært klassens klovn, påpeker han.

- Men hun er uten tvil inspirerende, jeg synes hun er veldig flink, og vi ler mye sammen.

CECILIE STEINMANN NEESS: Har vært en del av Stand Up Norge i 3 år, og drømmer om et utsolgt show på Latters hovedscene. Foto: Björn Myreze/TV 2
CECILIE STEINMANN NEESS: Har vært en del av Stand Up Norge i 3 år, og drømmer om et utsolgt show på Latters hovedscene. Foto: Björn Myreze/TV 2 Vis mer

- Prima folk
Både Jakob og Fridtjof stortrives med å bo i kollektiv sammen med hverandre, Sebastian, Kevin og Cecilie.

- Jeg er veldig fornøyd med å være en del av denne gruppa. Jeg ler av samtlige. Og jeg ler egentlig ikke av så veldig mye, men disse folka ler jeg altså av. Det er et godt tegn hvis en av disse skal bli en av de nye store. De andre her har alle stort talent, skryter Fridtjof.

Jakob sier seg helt enig, og er lettet over at alt føles som en fryd.

- Det er godt å føle at ingen ledd i gruppa skurrer. De er prima folk alle sammen, sier han.

SEBASTIAN TRULSRUD BRYNESTAD: Har erfaring som forfatter og regissør av diverse revyer, og har i tillegg spilt gitar og sunget i diverse band og storband. Foto: Björn Myreze/TV 2
SEBASTIAN TRULSRUD BRYNESTAD: Har erfaring som forfatter og regissør av diverse revyer, og har i tillegg spilt gitar og sunget i diverse band og storband. Foto: Björn Myreze/TV 2 Vis mer

Du kan se «Kollektivet» på TV 2 klokken 17.30 i kveld.