Her er prins Harry på ski i Norge

Kom rett fra prins Williams utdrikkingslag.

(Dagbladet): Storbritannias prins Harry landet i går i Longyearbyen for en skitur de fleste kongelige bare kan drømme om å gjennomføre.

Den spreke prinsen skal fram til 5. april være med en gruppe skadde krigsveteraner på deres ferd mot Nordpolen.

Gruppa «Walking With the Wounded» håper ifølge nyhetsbyrået AP å tjene inn rundt 18 millioner kroner på stuntet. Pengene skal blant annet brukes til å forbedre livskvaliteten til andre krigsskadde mennesker.

- Jeg har ikke hatt så mye tid til å trene. Men til deres store forlystelse skal de i ettermiddag sette på meg et par, hva heter det nå igjen, ski. Så det burde bli underholdende for oss alle, sier prins Harry til nyhetsbyrået PA.

50 mil Prins Harry skal i første omgang være med ekspedisjonen på en tre dager lang treningstur med utgangspunkt i Longyearbyen.

Deretter flyr ekspedisjonen til Camp Barneo, hvor de skal starte turen mot Nordpolen. Prinsen blir med gruppa frem til 5. april, skriver Svalbardposten.

LANG TUR: Prins Harry skal være med gruppa «Walking With the Wounded» på en marsj mot Nordpolen. I går var de samlet på Spitsbergen. Foto: David Cheskin/Reuters/Scanpix
LANG TUR: Prins Harry skal være med gruppa «Walking With the Wounded» på en marsj mot Nordpolen. I går var de samlet på Spitsbergen. Foto: David Cheskin/Reuters/Scanpix Vis mer

Ifølge NRK er turen fra Sibir til Nordpolen nesten 50 mil. Prinsen skal ifølge AP være med på rundt 32 av disse milene. Dersom gruppa skulle klare den turen, får de en plass i rekordbøkene som den første ekspedisjonen med funksjonshemmede medlemmer som tar seg til Nordpolen ved egen hjelp.

Drakk ut broren Da prinsen ankom Svalbard i går, kom han så å si rett fra rollen som arrangør av brorens utdrikkingslag. Det gikk av stabelen denne helga, men var ikke på langt nær så heftig som mange antok at det ville bli.

Prins Harry er kjent for å være av den festglade andelen briter.

Men da de opprinnelige planene om vannski og lange pub til pub-runder via båt lekket ut i offentligheten, bestemte prins Harry seg for å endre konseptet litt.

I stedet tok han med seg prins William og rundt 20 nære venner til en eiendom i Norfolk. Svært få detaljer er lekket ut, men det hele skal ha foregått i svært sømmelige former.

Holder detaljer hemmelig - Jeg kan bekrefte at prinse Williams utdrikkingslag foregikk denne helga. Det var et helt privat arrangement, og vi kommer ikke til å gi flere kommentarer, sier en talsperson for St James' Palace til Time Magazine.

Prins William og Kate Middleton gifter seg 29. april.

DRAKK UT BROREN: Det gikk overraskende stille for seg da prins Harry arrangerte utdrikkingslag for broren, prins William, i helga. Foto: Roberto Candia/AP/Scanpix
DRAKK UT BROREN: Det gikk overraskende stille for seg da prins Harry arrangerte utdrikkingslag for broren, prins William, i helga. Foto: Roberto Candia/AP/Scanpix Vis mer