Her får rapperen den omstridte Guantanamo-behandlingen

- Jeg klarte virkelig ikke et sekund lenger, sier Bey.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at en amerikansk dommer ber Obama om å revurdere tvangsfôringen av fanger på Guantanamo-basen i Cuba.

Nå har rapperen Yasiin Bey (39), bedre kjent under artistnavnet «Mos Def», selv bestemt seg for å gjennomgå den omstridte tvangsfôringen.

Sekvensen ble filmet av menneskerettighetsorganisasjonen Reprieve, som en protest.

• OBS! Sterke bilder i videoen øverst i saken!

Fire minutter I videoklippet mange synes det er vanskelig å se, kan man se rapperen gråte, og til slutt trygle helsepersonellet om å stoppe.

Rapperen holdt ut i fire minutter, før han måtte sette en strek for prosjektet. Fangene som blir utsatt for tvangsfôringen kan bli sittende bundet fast til stolen i opptil to timer, to ganger daglig.

Ifølge amerikanske dokumenter som er blitt publisert på nettet av Al Jazeera, er det «standard prosedyre» for tvangsfôringene å tvinge slanger med glidemiddel ned i magesekken, for deretter å tilsette flytende næring.

Etter matingen blir fangene plassert i en såkalt «tørr celle» i tre kvarter, for å forhindre at de spyr opp igjen næringen.

Brant i halsen Etter rapperen har gjennomgått den smertefulle tvangsfôringen, reiser han seg opp for å prate til kamera.

Han forteller blant annet om en sterk følelse av ubehag, og at det føltes ut som om det brant i både hals og nese.

- Jeg vet ikke hva jeg forventet, men jeg klarte det virkelig ikke et sekund lenger, sier rapperen.