Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Her feirer Carola datterens treårsdag

Og til helga blir det bursdagsselskap hjemme i Sverige.

BURSDAGSSELSKAP: I helgen arrangerte Carola storstilt bursdagsselskap for dattera Zoe i Sør-Afrika. Lørdag feirer de enda en gang - da i Sverige. Foto: Torbjörn Selander / Expressen
BURSDAGSSELSKAP: I helgen arrangerte Carola storstilt bursdagsselskap for dattera Zoe i Sør-Afrika. Lørdag feirer de enda en gang - da i Sverige. Foto: Torbjörn Selander / Expressen Vis mer

(Dagbladet): I begynnelsen av april ble det kjent at den svenske artisten Carola Häggkvist (45) skulle adoptere ei lita jente fra Sør-Afrika.

Fra før har hun sønnen Amadeus (14) sammen med norske Runar Søgaard, som hun var gift med i ti år fram til 2000.

Familieforøkelsen ble behørig feiret med stor babyshower i 45-åringens hjem i Stockholm, og like etter påske sjekket Carola inn på Arlanda med to kofferter - en stor til seg selv, og en liten rosa til lille Zoe.

satte artisten kursen mot Sør-Afrika, for å begynne en ny tid som tobarnsmamma.

- En ny tid begynner. Jeg kjenner det så tydelig og sterkt. Tårene kom i går da jeg vinket farvel til mitt elskede barn som er blitt stor tenåring. Mange følelser og tanker, skrev den tidligere Eurovision-vinneren i et innlegg på sin egen blogg tidligere i måneden.

«Grattis, min älskling!» Carola og datteren har ennå ikke vendt hjem til Sverige, og nyter den første tiden som mor og datter i Zoes hjemland.

På lørdag fyller lille Zoe tre år, og det ble feiret med brask og bram på Hout Bay Manor i Cape Town i helgen. Den svenske avisa Expressen var tilstede i bursdagsselskapet, som blant annet inneholdt en kake med tre lys på, muffins, roser og presanger.

Flere av Carolas venner var med på feiringen, og sang både svenske «Ja, må du leva» og «Happy Birthday» flere ganger.

Bursdagsbarnet, som var kledd i rosa for anledningen, var et eneste stort smil hele dagen.

Som startskudd på bursdagsfeiringen i helgen, holdt den ferske tobarnsmammaen en tale, der hun blant annet fortalt at Zoes navn betyr «liv». Carola sa også at jenta «er født fra hennes eget hjerte», og at selv om hun og Zoe har ulike hudfarger, har blodet i hjertene deres samme farge, skriver Expressen.

Senere skålte alle gjestene og ropte hurra for bursdagsbarnet.

Reiser hjem til Sverige På lørdag er det duket for treårsfeiring igjen, men da hjemme i Sverige, skriver avisa.

TRE LYS: Lille Zoe ble feiret med kake, roser og bursdagslys i Cape Town i helgen. Foto: Torbjörn Selander / Expressen
TRE LYS: Lille Zoe ble feiret med kake, roser og bursdagslys i Cape Town i helgen. Foto: Torbjörn Selander / Expressen Vis mer

- Det blir fantastisk!

Da får Zoe også møte storebror Amadeus. Det ser Carola fram imot.

- Det skal bli så spennende når Amadeus og Zoe møtes for første gang, sier hun til Expressen.

Carola er ikke nervøs for å ta med seg datteren hjem til Sverige.

- Det kjennes helt naturlig, vi er så nære hverandre nå, og Zoe syns alt er fint. Dessuten er lekeplassen klar, og da hun fikk høre at vi har en trampoline hjemme, ble hun kjempeglad.

- Det viktigste for henne er å forstå at jeg er mammaen hennes, og ikke en av de ansatte på barnehjemmet.

- Som vi har kjent hverandre for alltid Selv om 45-åringen bare har vært sammen med sin nye datter i to uker, forteller hun at de to allerede har knyttet sterke bånd til hverandre.

- For oss er det som vi har kjent hverandre for alltid, men som at vi har vært borte på reise og nå møttes igjen, forteller Carola til Expressen.

- Vi har faktisk samme humor og ler mye sammen. Men hun er veldig bestemt.

Expressen skriver at lille Zoe sitter på mammas arm og koser og klemmer hele tiden.

- Jeg bærer henne hele tiden. Det kjennes i hoften, det er som treningsverk, sier Carola.

Kjempet i fire år Artisten sendte inn adopsjonssøknaden allerede i 2008.

ROSA: Bursdagsselskapet var preget av fargen rosa, og hovedpersonen så ut til å nyte oppmerksomheten. Foto: Torbjörn Selander / Expressen
ROSA: Bursdagsselskapet var preget av fargen rosa, og hovedpersonen så ut til å nyte oppmerksomheten. Foto: Torbjörn Selander / Expressen Vis mer

- De sa at sjansene mine var små fordi det finnes en øvre aldersgrense for mødre som vil adoptere. Men jeg tok sjansen — og vant et nytt liv, fortalte hun i et intervju med Dagens Nyheter i begynnelsen av april.

I fire år ventet hun på svar. Så kom beskjeden.

- Jeg kjente hvordan tårene kom. Lufta sto stille og knærne skalv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media